atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par kristīgu dzīvi Korupcija politikā
vilks
Iesūtīts: 2008.05.26 10:44:23
Man atkal ir jautājums par politiku. Atradu interesantu pētījumu un iedomājos - kā kristietim būtu jāreaģē uz šādu informāciju?

diskusija primāri kristiešiem, bet ja arī citiem ir kas nozīmīgs sakāms par tēmu, tad lūdzu.
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
AutorsZiņas teksts
vilks
# Iesūtīts: 2008.05.26 10:46:27
Īpaši šī pētījuma sakarā man bija jādomā par LPP, kura ar "kristīgiem" saukļiem devās politikā un, galu galā, ir gandrīz ļaunāka par pārējiem.
*Duksis
# Iesūtīts: 2008.05.26 10:59:08
Par nožēlu nav liela kļūda teikt, ka politika ir normālas uzņēmējdarbības veids, proti, cilvēki, iegulda naudu politikā ar mērķi ne tikai atgūt ieguldītos līdzekļus, bet arī gūt peļņu. Ja nepastāvētu iespēja varu [dažkārt] izmantot ļaunprātīgi, tad tā zaudētu jebkuru pievilcību. ... . Kas attiecas uz demagoģisku saukļu izmantošanu politiskā cīņā, tad joprojām spēkā ir kāda Ļeņina izteiktā doma: "Cilvēki kļūst par apmānīšanas vai pašapmāna upuriem, ja nespēj saskatīt tās intereses, kas slēpjas aiz politiskiem lozungiem."
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.05.26 11:02:17
vilks, izskatās ka pētītājs sapinās pats savos pētījumos

Cik var noprast, tad par vēlamo tiek uzskatīts "rietumu" modelis, kad Valsts sniedz pakalpojumu. Un vēlāk pētījums pierāda, ka tieši tā arī notiek tobiš, tas kurš maxā un organizē pakalpojumu arī to saņem. Un tad tiek paziņots, ka tas nav īsti labi un pareizi!

Secinājumos un Cēloņos autors ir PILNĪGI auzās sabraucis! Tieši Valsts, kuras pamatnostādnē ir "Liels Pakalpojumu Sniedzošs Uzņēmums" rada ŠO situāciju ko autors novēroja mūsu valstī un sauc kā nevēlamu!

Viņš to noraksta uz Padomju mantojumu, un būtībā ja vien šis pētījums nav kārtējās LiberālSabiedrības pasūtījums, tad pētījuma autors ir pilnīgi indoktrinēts LiberālSekulārists, kura paša uzskati vairs neļauj redzēt paša pētījuma nedz cēloņus nedz sekas...

Vārdsakot, pirms pētījuma šķiet bij uzstādījumi divi
1. Rietumu Sekulārās Sabiedrības modelis ir labs tai skaitā labs morāli
2. Nekas ko esam mantojuši no Padomju Savienības nav labs

Nu un tad notiek pētījums, un tad tiek paziņots.... q.e.d.

Es personīgi uzskatu, ka Valsts padarīšanu par specifisku pakalpojumus sniedzošu uzņēmumu ir pilnīgs Valsts kā institūcijas degradācija, tā ir vienkārši vienas mega-korporācijas leģitimizācija, kuras varā ir izdot likumus, tos implementēt, algot dažādas firmas ceļu un likumiskās kārtības ieviešanai... iespēja pirkt un pārdot pakalpojumus TIEM KAS MAXĀ...
Savukārt ievēlēšanas mehānisms jau ir atstrādāts - iepumpējam daudz naudas pozitīvisma kampaņās - caur "hate-speach" retoriku apklusinām vārda brīvību - tobiš kritisku inofrmāciju par valdošo eliti, ar tiesu izdevumiem nospiežam oponentus... bet mēs zinām, ka mūsu valstī pat nevainīgu cilvēku var izputināt, iesūdzot šo tiesā par dajebko... jo viņam nebūs naudiņa ko nolīgt advokātus/expertus un kā nespējīgu aizstāvēties, tāds tiek paziņots par apriori zaudējušu!

Nu tā...

politka.lv saits pēc manām domām ir šīs Liberālās Eiropas Šļuras rupors, kaitīgs un ļauns, to arī pierāda šis pētījums!

Mēs esam DE FACTO Valsts, kas ir Pakalpojumus Sniedzošs uzņēmums - pietam kā jau teicu - pakalpojumi MAXĀ naudu - arī jaunu likumu iesniegšanas un paraxtu vākšanas cena ir palielinājusies no 3 līdz 10 latiem - to var atļauties tikai bagātas korporācijas, kuras arī ir šo pakalpojumu pircējas - kā to parāda pētījums!
Mums tieši De-Facto ir tas, ko autors uzskata par vēlamu un no Padomju Valsts glorificēšanas nekas vairs sen nav palicis pāri - no Valsts baidās kā no Bagātas Korporācijas!

Līdz ar to, atbildot uz oriģinālo jautājumU! Ja mūsu valsts modelis ir šāds - korporatīvais - tad es uzskatu ir tikai normāli, ka, ja Kristieši grib lobēt savas itnereses, viņi caur lielām naudām un varu iefiltrējas Saemā izmantojot atstrādātas smadzeņu skalošanas un pozitīvisma kampaņu metodes - un realizē savas intereses! Jo vairāk ir vara saemā jo vairāk var ignorēt konkurentu vēlmes!

Nu un jūs jautāsiet, kur vieta ir cilvēkam ar savu balsi - Cilvēks Ar Savu Balsi ir RESURSS... Resurss bagātu korporāciju, indivīdu rokās!

Vai esat ievērojuši, ka šajā valstī, kas sevi sauc par "demokrātisku" NAV iespējams vēlēšanās izteikt gribu, kas būtu rakstāma "Izsvītrot VISUS kandidātus" - tas ir, ja NEVIENS neapmierina!
Kas nozīmē, ka jūs NEVARAT nepielaist pie varas tos, kas tur jau IR! Jūs nevarat nomainīt varu... ja jūs neuztaisāt paši savu korporāciju bagātu, kas NOPĒRK šo varu...
Kāds man teiks, nebalso par Varu, balso par Opozīciju! Un ko... opozīcija kaut ko var reālu izdarīt šai valstī - kā vien tikai demonstratīvi iziet no Saemas zāles? Opozīcijai nav nekādas varas... pietam, ja opozīcija kļūst bīstama, pietiek pāris balsis PĀRPIRKT un viss
Mehānisms ir atstrādāts, un jūs, pilsoņi, esat tikai skrūvītes... bez reālas varas! Jūs vēl redzēsiet kā jūsu pašu iesniegtais likums par Saemas atlaisānu tiks nogremdēts vai padarīts par de-facto bezzobainu!
S.R...
# Iesūtīts: 2008.05.26 11:03:59
neizslēdzu iespēju, ka šis "pētījums" ir kādas konkurējošas partijas specpasūtījums. ko LPP ir nodarījusi vairāk ļaunu par citām savam biedrēm - partijām? piesaukusi dieva vārdu? vai Baznīca vai kāds cits to varam liegt? un kādam būtu jābūt manam, kā privātpersonas viedoklim? a kas man to prasīs?
Sheksna
# Iesūtīts: 2008.05.26 11:04:53
De jure mēs esam pieņēmuši Rietumu liberālo tradīciju, kurā valsts ir pakalpojumu sniedzējs, taču de facto joprojām esam lojāli tādai valsts koncepcijai, kuru radīja Ļeņins — valsts kā indivīda paverdzinātājs un ekspluatators.
Te un afftars pauž savu PERSONĪGO viedokli par kapitāliskajiem labvēļiem un komunistiskajiem lopiem

Vai Latvija ir demokrātija?
JĀ, ir. Ar visām tām ēnas pusēm, kādas nu mūsdienu demokrātijai piemīt. Ja kāds domā, ka lobēšana/korupcija nenotiek <pareizajos> Rietumos, viņš smagi maldās. Cita lieta, ka pie mums tas patiešām notiek klajāk, nekaunīgāk un lielākos apmēros.
vilks
# Iesūtīts: 2008.05.26 11:09:01
Mulders
Man pilnīgi gribas paskatīties, vai esmu ielikusi pareizo linku. Tu esi drošs, ka mēs rakstījām vienu un to pašu rakstu?
Un Tu esi drošs, ka saproti, ko uzrakstīji?

Rakstā, manuprāt, nav runa par valsts pakalpojumiem, bet gan par to, ka uzņēmumu ziedojumi politiskajām partījām, kuras iekļūst Saeimā, ievērojami palielina šo uzņēmumu apgrozījumu.
Pārējais viss ir minējumi par iespējamajiem cēloņiem. Ja Tu par cēloņiem pētījumā pierādītajam uzskati ko citu, tad tā arī pasaki. Un - ja Tev ir reāli pētījumi, kas pamato to, ko Tu rakstīji, tad mini arī tos. Un, ja neesmu Tevi pareizi sapratusi, uzrakstīsi tā, ka var saprast?
vilks
# Iesūtīts: 2008.05.26 11:09:25
S.R...
Tu izlasīji rakstu?
Mulders
# Iesūtīts: 2008.05.26 11:09:33
Šexna, nē pie mums notiek kāreiz mazākos apmēros, tamdēļ par to cepās... Rietumos tas notiek daduz daudz lielākos apmēros un tur tas ir politika pati par sevi - skat Irākas Naftas projektu!
Sheksna
# Labojis Sheksna: 2008.05.26 11:12:08
vilks
Rakstā, manuprāt, nav runa par valsts pakalpojumiem, bet gan par to, ka uzņēmumu ziedojumi politiskajām partījām, kuras iekļūst Saeimā, ievērojami palielina šo uzņēmumu apgrozījumu.
Imho kapitālismā tas ir tikai normāli, jo politika patiešām IR bizness... Vismaz tik tālu, kamēr KLAJI netiek pārkāpts likums, nu, kā tas ir ar valsts iepirkumiem utml.

Mulders
Šexna, nē pie mums notiek kāreiz mazākos apmēros, tamdēļ par to cepās... Rietumos tas notiek daduz daudz lielākos apmēros un tur tas ir politika pati par sevi - skat Irākas Naftas projektu!
ASV PATIEŠĀM notiek lielākos apmēros (sk. `Haliburtona` precedentu), a par R-Eiropu es nebūtu tik pārliecināts.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.05.26 11:13:47
Rakstā, manuprāt, nav runa par valsts pakalpojumiem, bet gan par to, ka uzņēmumu ziedojumi politiskajām partījām, kuras iekļūst Saeimā, ievērojami palielina šo uzņēmumu apgrozījumu.

Tātad, tas ir tieši tas, ko Autors saka... Valsts ir Pakalpojumu sniedzējs, un kā šāda pakalpojuma rezultāts ir konkrēti labumi Uzņēmumiem! Nu loģiski tak... ja tu esi logu tīrīšanas uzņēmums, es kā firma no tevis pērku šo pakalpojumu, manā firmā ieviešas tīrība, klientiem tas patīk un viņi labvēlīgāk pret mani izturas!

Es tak saku - Pētījuma Rezultātu Cēlonis ir elementāra fakta konstatācija - Mēs esam demokrātiska Rietumnieciska VAlsts, kur Valsts ir Pakalpojumus SNiedzošs uzņēmums, un tie, kas šos pakalpojumus var atļauties pirkt, protams, tos saņem, un saņem priekšrocības tirgū! Kuru vietu tu nesaprati...

Es tik nesapratu kāpēc autors cepās par to, ka ir pierādījis, ka Latvijā ir tieši tas, ko viņš gribētu lai Latvijā ir?


MAN ŠĶIET, ka Autors cepās vairāk par to, ka Valsts nepilda VIŅA personīgās intereses, jo kāds viņu pārtrumpo šī pakalpojuma pirkšanā! Nu sorry, konkurence... Un Valstī, kur Valsts ir pakalpojumu sneidzējs, būs kāds, kas šos pakalpojumus nevar atļauties, tamdēļ paliek bešā!

LŪK Valsts, kura VALDA un DIKTĒ noteikumus, nevis sniedz pakalpojumus uz pieprasījumu, būtu citādāka situācija. TUR visi spēlē pēc Valsts Noliktiem noteikumiem, Valsts kā arbitrs, kas pati hokeja spēlē nepiedalās, bet tikai uzrauga, lai spēle notiktu godīgi!
S.R...
# Iesūtīts: 2008.05.26 11:17:14
vilks
jā, izlasīju. un ko mēs no šī raksta-pētījuma varam secināt? politiku un politiķus pērk tie, kam ir par ko tos nopirkt. savukārt politiķi rūpējās par to, lai viņu pircējiem būtu naudiņa, lai atkal varētu to darīt. galarezultātā visi ir apmierināti.
vilks
# Iesūtīts: 2008.05.26 11:19:03
Mulders
Vai, Tavuprāt, politiskās partijas un to deputāti ir Valsts? Un kukuļi politiskajām partijām ir samaksa par uzņēmumam labvēlīgu likumu pieņemšanu un valsts pasūtījumu uzņēmumam? Ja tā, tad Tu būsi pārpratis demokrātiju. Pat ja faktiski lietas tā notiek vairumā valstu, tad tieši tāpat tas ir nelikumīgi vairumā valstu, ieskaitot Latviju.

vilks
# Labojis vilks: 2008.05.26 11:19:40
S.R...
un no kā tad Tu secināji, ka šis pētījums ir vērsts pret LPP?

Un Tu kā kristiete un valsts pilsone esi ar to apmierināta?
Sheksna
# Iesūtīts: 2008.05.26 11:20:42
vilks
Un kukuļi politiskajām partijām ir samaksa par uzņēmumam labvēlīgu likumu pieņemšanu un valsts pasūtījumu uzņēmumam? Ja tā, tad Tu būsi pārpratis demokrātiju. Pat ja faktiski lietas tā notiek vairumā valstu, tad tieši tāpat tas ir nelikumīgi vairumā valstu, ieskaitot Latviju.
Jautājums ir - KURĀ BRĪDĪ beidzas lobēšana (kas ir legāla, demokrātijā atļauta un vispārpieņemta prakse) un sākas korupcija?
vilks
# Iesūtīts: 2008.05.26 11:22:14
Sheksna
Tai brīdī, kad tiek pārkāpts likums (piemēram, par valsts iepirkumu), kad tiek pārmaksāta valsts nauda, u.tml.
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.05.26 11:25:28
Vai, Tavuprāt, politiskās partijas un to deputāti ir Valsts? Un kukuļi politiskajām partijām ir samaksa par uzņēmumam labvēlīgu likumu pieņemšanu un valsts pasūtījumu uzņēmumam? Ja tā, tad Tu būsi pārpratis demokrātiju. Pat ja faktiski lietas tā notiek vairumā valstu, tad tieši tāpat tas ir nelikumīgi vairumā valstu, ieskaitot Latviju.

A kur es esmu teicis, ak Latvijā ir Demokrātija? Latvijā NAV Demokrātija! Taču pēc Autora PAŠA definīcijas un vēlamā, musm IR Demokrātija - Nu pārlasi tak vēlreiz!
Autors saka, ka mums de jure esot Kā Rietumos - Valst kas Sniedz pakalpojumu, bet de-facto esot kaut kas cits. Manuprāt pats Autors perfekti pierāda, ka mums de-facto ir Valsts kas sniedz pakalpojumus!!!

Es, protams, to nesaucu par demokrātiju - taču tieši par to jau cepos, ka manuprāt pats pētījuma autors vispār nesajēdz, ko gribēja un ko izpētīja! Gribēja, lai Valsts pilda VIŅA kā Indivīda intereses un vēlmes - tātad sniedz VIŅAM pakalpojumus, bet pētījuma rezultātā secināja, ak viņš to nemaz nevar atļauties un Valsts sniedz šos pakalpojumus kādam citam, kas to var atļauties!

Latvijā tak nav Demokrātija - tā ir Oligarhija. Un Valsts, kas Sneidz pakalpojumu pēc definīcijas ir Oligarhiska! Manuprāt autoram vienkārši pašam nav nojēgas kas IR Demokrātija! Viņš grib Demokrāitju bet pats grib būt mazs Oligarhs!

Demokrātija ir DĀRGA sistēma, un to nevar atļauties NABADZĪGA valsts - kā Latvija

Katrs Referendums maxā naudu! Bet tieši Referendumi būtu visdemokrātiskākā pārvaldes forma! Un manuprāt likumu izdošanas un ratifikācija pat ar referendumu būtu ātrāka nekā tas, kā tas notiek šodien ar reāli vajadzīgiem likumiem (pretmafijas likums, reģionālās attīstīabs likums etc)
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.05.26 11:27:28
a_masiks, da man ir pa kāju vispār LPP Nebalsoju par viņiem! UN pagaidām neplānoju to darīt, kāmēr tur Ļedājevieši maisās! Nu bet Autors tak to arī saka - gribam lai Valsts piedāvā pakalpojumus. Un tad secina ka tā tieši ir! A pakalpojumu pieejamību sorry - nosaka sistēma! Kuru mainīt nevar... jo šajā valstī nav iespējams izsvītrot VISUS kandidātus, tādējādi REĀLI nepielaižot!
Kā arī šajā valstī "noklusētās balsis" tiek de-jure interpretētas kā proporcionāli izdalītas uz visām esošajām!
Vot ja "noklusētās balsis" interpretētu kā protestu, jeb šo aktīvo balsojumu PRET, tad tā situācija būtu kūdī savādāka, politiķu uzvedība kudī savādāka un viņu lekšanās daudz daudz mierīgāka! Savukārt balsošanu padarīt nevis par tiesībām, bet par pienākumu!
Bet ja nebalso, tad ko sūdzās, ka sistēma ir tieši tāda, kā to uztaisa tie, kas balso jeb pareizāk sakot - tie kas šīs balsis uzorganizē caur pozitīvisam kampaņām vai skaistiem solījumiem baznīcā vai kristīgu vērtību piesaukšanu!
Sheksna
# Iesūtīts: 2008.05.26 11:27:28
vilks
Tai brīdī, kad tiek pārkāpts likums (piemēram, par valsts iepirkumu), kad tiek pārmaksāta valsts nauda, u.tml.
Nu redz, ja tā, tad sanāk, ka apgrozījuma pieaugums, investējot politiskajās partijās un par to nav vērts cepties
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.05.26 11:30:19
Mulders
Katrs Referendums maxā naudu! Bet tieši Referendumi būtu visdemokrātiskākā pārvaldes forma!
Elektronikas laikmetā tāds Referendums, pēc idejas, nemaz tik daudz nemaksātu.

Bet tieši Referendumi būtu visdemokrātiskākā pārvaldes forma!
Labi, ka tā tas nav, jo tad visādi duriki pa tiešo tiktu klāt pie stūres. Tagad vismaz pusprofesionāļi, un cilvēki ar kādu nebūt pieredzi, bet tā - dajebkurš no tautas.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.05.26 11:32:06
Var būt pievērsīsies Satversmei? Jeb te sāc bidīt pac savas iedomas un brīvas fantāzijas par tēmu "Mans viedoklis par sociāl-politisko iekārtu Latvijā"?
Kalvītis, Tu mūsu....


Es par De_Facto runāju! De-Jure jā it kā demokrātija... tak realitātē ir Oligarhija. UN kā jau teicu, Demokrātija nav arī Satversmē... tā ir dikai deklaratīva zajava, bet Satversme kā jau redzi neparedzēja iespēju atlaist Tautai Saemu, Satversme neparedz iespēju noraidīt esošō partiju piedāvājumu vēlēšanās!
Kā tas ir demokrātija - ir ārpus manām pieticīgajām saprašanām!
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 98 , pavisam kopa bijuši: 13153