atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par kristīgu dzīvi Atdusēšanās Garā
Briinumsons
Iesūtīts: 2007.11.25 20:47:28
Ja jau iet runa par “runāšanu mēlēs” tad varam pievērsties citām Svētā Gara vai varbūt ne vienmēr svētā Gara izpausmēm.
“Rest in spirit “ (burtisks tulkojums Atdusēšanās Garā)
“Slain in spirit” (burtisks tulkojums: noslepkavošana garā) – nav nekas TIK briesmīgs, garīdzniekam vai citam cilvēkam aizlūdzot par kādu , cilvēks nokrīt.
Tie , kas šo parādību piedēvē Sv. Garam, atsaucas uz:
1. 2 Laiku 5:14 (priesteri nokrīt, kad tika Jeruzalemes templī tika ienests derības šķirsts)
2. Mateja 17:6 (Kristus pārveidojas kalnā, parādās Mozus , Elijam, Balss saka “šis ir mans mīļais Dēls “… apustuļi norīti …)
3. Mateja 28:4 (Kristus augšāmcelšanās , kapa sargi krīt)
4. Jāņa 18:6 (Jēzus tiek arestēts; kareivju nodaļa un vēl… krīt)
5. Apustuļu darbi 9:4-8 (Pāvila tikšanās ar Jēzu ceļā uz Damasku)
6. Jāņa Atklāsmes Grāmata 1:17 (Jānis krīt Jēzus priekšā)
Šeit īsumā mēģināju atstāstīt – varat izlasīt pilnībā šos Bībeles fragmentus
Vēl var palasīt www.gotquestions.org

Šādas parādības notiek harizmātu dievkalpojumus un arī harizmātisko katoļu pasākumos, piemēram, Rufusa Pereiras vizītes laikā.
Ja Harizmāts uzskata , ka viņam pēc priekšrakstiem ir jākrīt, var pietēlot, tad ko teikt par cilvēku , kas ir atnācis paskatīties un piedzīvo šo parādību?
Cilvēki , kas to ir piedzīvojuši apgalvo , ka tas tomēr nav tas pats , kas piemēram nokrist , ja kāja aizķeras aiz kaut kā.
Sajūta ir drīzāk patīkama.

Vai lūgt Sv. Garu , lai nokristu , nav savā ziņā Sv. Gara izicinašāna?

Būt draudzes jaunietim nenozīmē būt harizmātam.
AutorsZiņas teksts
KarotesNav
# Iesūtīts: 2007.11.26 09:42:11
Artos
nevar redzēt Dievu un palikt dzīvs
Ādams un Ieva redzēja Dievu tieši.
Daudzi citi runāja ar Dievu tieši.

Dievs taču var pielāgoties tā, lai cilvēks nemirst. Labākais piemērs - Jēzus. Tie, kuri Jēzu redzēja, taču uzreiz nepakrita beigti.

Visdrīzāk, te domāts, ka Dievu nevar redzēt visā viņa pilnībā, un palikt dzīvs.
Viens skaidrojums tam ir no "viss ir Viens" - ja tu redzi Dievu tādu, kāds viņš ir, tad tev vairs nav ilūziju par savu "es", un tavs "es" pārstāj eksistēt. :-)
Mulders
# Iesūtīts: 2007.11.26 09:47:50
KarotesNav, šis apsolījums (brīdinājums) ir tamdēļ, ka grēks Dieva priekšā nevar pastāvēt. Būtībā tā nāve ir savā ziņā "pašnāvnieciska" jo cilvēks kas nostājas Dieva priekšā tiek caurgaismots ar viņa Svētumu tik ļoti, ka tu ieraugot sevi gribēsi daugavā ielēkt.
Nu tas tā figurāli izsakoties.
Taču tieši ar tiem gadījumiem, kad Dievu redzēja bet palika dzīvi tiek pamatota Dieva žēlastības izpausme, ka Dievs ļauj šiem cilvēkiem dzīvot lai arī viņi ļoti labi apzinājās, ka pēc šāda encountera viņiem būtu jāmirst... bet Dievs piedod viņiem viņu grēku un ļauj dzīvot.
KarotesNav
# Iesūtīts: 2007.11.26 09:56:13
Mulders
Redzot, ka esi slikts, vai tad labāk nebūtu nevis pašiznīcināties, bet mēģināt laboties? Galu galā, neesi taču vainīgs pie sava grēcīguma, jo tāds jau esi radīts.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.11.26 10:05:58
KarotesNav, baidos ka nevarēšu daudz ko pateikt, jo man tiešais Encounters ar Dievu nav sanācis... tā kā nevarēšu pastāstīt, kāda ir sajūta!
Anitra [81.198.159.5]
# Iesūtīts: 2007.12.10 04:12:30
Mozus tikās un runāja ar Dievu Sinaja kalnā un tomēr palika dzīvs. Vēl vairāk - viņš regulāri saņēma instrukcijas no Dieva, kā vadīt savu tautu.

Esmu gājusi Stīva Bradkoviča ( ASV misionārs) harizmātiskajā Kristus draudzē. Tur pēc dievkalpojuma kalpi, saukti ašeri, draudzes priekšā aizlūdza par tiem, kam vajadzības un daudzi gāzās atmuguriski. Bet ašeri viņus jau laicīgi pieturēja un neviens nesasitās.

Tā kā šis Svētā Gara laikmets saskaņā ar Apustuļu darbiem , tad tas ir normāli, ka krīt gar zemi.

Bet daudzās luterāņu draudzēs ( esmu luterāņu draudzes locekle) visā Latvijā Kristus vēl karājas pie krusta un tas traucē Svētā Gara izliešanos luterāņu baznīcās. Arī Dobeles baznīcā Kristus karājas pie krusta, lai gan Viņš ir augšāmcēlies!!!!

Ir jālūdz par Latvijas luterānu baznīcām, lai Kristus tur tiku noņemts no krusta un baznīcēni varētu piedzimt no auģšienes un lūgt valodās.

Tāpat luter
danar
# Iesūtīts: 2007.12.10 09:42:44
Jocīgi,es bieži lūdzu Dievu,lai nenokristu...
rainars
# Iesūtīts: 2008.02.29 21:25:08
Briinumsonspaldies par šo Svēto rakstu izrakstu.Ļoti trāpīgi .
es jau arī esu cēlies luterānis (kā jus sakāt ),kurš īstu atdzimšanu piedzīvojis vasarassvētku sapūlcēs.tredz visi jau nekrīt gar zemi.Jā citi pietēlo .Ne jau visiem Dievs atklājas vienlaicīgi un vienādi .Mēs tak ar esam dažādi un Dieva plāns ar katros mūsos ir atšķirīgs.
man ir tāds priekšlikums saukties par kristiešiem un tikkai pēc tam pieminēt konfesiju ,nevis konfesijuas piederību uzspiest.Svarīgāk tak ir būt kristietim un piedzīvot atgriešanos no grēkiem.
Kristofers
# Iesūtīts: 2008.02.29 22:00:07
brïnumson, rainar!

Vai vari iedot Rakstu vietas, kur ir pieminēta krišana atmuguriski. Un tāpat Rakstu vietu, kur ir iestādīts ašeru (ķērāju) amats un pieminēta viņu kalpošana.
rainars
# Iesūtīts: 2008.02.29 23:12:31
Kristofersja jau gribi tā tad pasaki permindels kur ir pieminēts un zvaniķis baznīcas, priekšnieks vai vēl vajag nosaukt ,kas nav pieminēti rakstos kā kalpošana. .Kur ir pieminēti baznīcas īpašumi ,kas tad arī ir galvenokārt strīdus iemesli.nebraucam auzās ar to kā katrs kalpo kungam.Laikam Rom 13 nod.tas bij aprakstīts,vai kur blakām.
filologs [87.110.155.218]
# Iesūtīts: 2008.03.01 12:05:34
Nav jau tāda īpaša "ašera = ķērāja" amata; tas vārds to nemaz arī nenozīmē...
Angļu valodā "usher" sākotnējā nozīmē ir "durvju sargs; vietu ierādītājs teātrī utml.", un amerikāņu harizmāti acīmredzot to vārdu pārņēmuši, lai apzīmētu līdzīgu darbinieku baznīcā...

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 21 , pavisam kopa bijuši: 9586