atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par kristīgu dzīvi Kā abstrahēties no negatīvā Tev apkārt?..
Natālija
Iesūtīts: 2007.10.29 09:26:06
Pēdējā laikā es mēģinu atrasts veidu, kā lai sagalbā pozitīvu domāšanu un prieku sirdī tad, kad apkārt Tev katru dienu ir negatīvi noskaņoti un drūmi cilvēki...kā lai ar to cīnās?
AutorsZiņas teksts
Janis Diekonts
# Iesūtīts: 2007.10.30 06:59:49
Piekrìtu Artos. Kristus aicina pie sevis visus bédìgos un grùtsirdìgos.
KarotesNav
# Iesūtīts: 2007.10.30 09:08:17
Atrodi pozitīvus un jaukus cilvēkus. Nevar būt, ka tādu nekur nav.
Tores
# Iesūtīts: 2007.10.30 09:30:20
Man palīdzēja grāmata par Poliannu, iemācījos viņas spēli, vienmēr un katrā situācijā, kas ar mani notika ieraudzīt pozitīvo, sākumā bija diez gan grūti bet ar laiku pierod domāt par labo, iemācijos pasmieties par sevi un tad jau arī vieglāk pieņemt citus, protams esmu lūgusi lai Dievs man dotu prieku dzīvot un esmu uzklausīta lai arī tev izdodas..
Mulders
# Iesūtīts: 2007.10.30 09:43:36
mees savaa laikaa teicaam - pamaini attiexmi!
No malas jau viegli padomus dot... piemēram, vai nav iespeejams mainiit vidi. Pozitivizeet shos cilveekus.
Man reiz labs draugs ieteica, kad man bij suudiiga oma, nopeerc piipi iistu un forshu... baigi labi relaksee, gan sagatavoshanas gan piipeeshanas process...
KarotesNav
# Iesūtīts: 2007.10.30 09:54:33
Tas atkarīgs no cilvēka.
Ja cilvēks vairāk sliecas uz vientulību, tad noder dzīvespriecīgas domas, grāmatas, filmas, mūzika utml.
Ekstravertam, sabiedriskam cilvēkam būtu jāmeklē cita sabiedrība.

Palīdzēs arī attieksmes maiņa, kā jau teica Mulders.

Pārāk maz mums apkārt ir labā, pozitīvā. Kur vien paskaties - ziņās, tv, presē, visur pārsvarā katastrofas, avārijas, nelaimes. Reti ir kāda priecīga ziņa.
Vai nu cilvēkiem vairāk interesē sliktais, vai nu arī sliktais patiešām notiek biežāk, vai nu arī kāds tur ar nolūku to visu dara.

Mulders
# Iesūtīts: 2007.10.30 10:00:59
KarotesNav, tas ir amerikaanisma kultuuras fenomens... staastiit briesmiigo, varbuut taa doma, ka labi pie mums, kur tas nenotiek. Tak ja tev boree negatiivo tu kljuusti negatiivs!
Tiiri prikola peec, izlasi pirmaas 3 zinjas kaadaa lielaa amerikas zinju portaalaa un pirmaas triis zinjas, piemeeram, kanaadas zinju portaalaa! Patterns kljuust skaidrs un kljuust skaidrs kaapee amerikaa ar ierochu atjaujaam cilveeki viens otru shauj, bet kanaadaa ar taadaam pashaam atljaujaam neviens nevienu neshauj!
Zaurs
# Iesūtīts: 2007.10.30 12:07:42
Zaurs kautkur lasīja, ka tikai tad, kad cilvēks nolēmis attiekties no laimes meklēšanas, laime pienāk.
Sabēdināt sevi var miljons dažādos veidos, bet lielākā daļa bēdu un negatīvā izriet no divām lietām - pārāk daudz gaidīts un pārāk stīvi vērtēts.
Pārāk daudz gaidot no procesiem un cilvēkiem, tiek bloķēta spēja priecāties par saņemto, lai arī tas būtu atšķirīgs no cerētā.
Pārāk stīvi un augstu vērtējot sevi, cilvēks viļas, jo nespēj izpildīt visu, kas viņa(s)prāt dara cilvēku labu. Tas rada bēdas.
Pārāk stīvi vērtējot citus, cilvēks viļas, jo citi nekad nebūs tādi, kā tiek sagaidīts.
Un ja prieka avots ir tas, vai pasaule piepilda to, ko cilvēks no tās sagaida, well , aplaužas cilvēks, un viņa/ai ir bēdas.
==========
Plašsaziņas līdzekļi, savukārt, tikai negatīvo uzskata par peitiekami vērtīgu, lai uz tā iedzīvotos, tāpēc arī tādas ziņas.
No tā var izvairīties pavisam vienkārši - nelasīt, neuzņemt, brīvi atteikties.
Vai arī - tas jau sarežģītāk - izmantot ziņu plūdus kā iemeslu un iespēju lūgšanām par šo labi radīto, bet pamatīgi sačakarēto pasauli.
=========
Tātad: lai norobežotos no negatīvā, nevajag ar varu meklēt pozitīvo. tā vietā vēlams iepriecāties par to, ka lielākā nelaime ir gājusi secen. (raudu dziesmas: Tā ir tā Kunga žēlastība, ka vēl gluži pagalam neesam.)
indriķis
# Labojis indriķis: 2007.10.30 15:34:06
Mulder , pie mums arī masu mēdītāji absolūtā pārsvarā izgaršo vien negatīvo, bet pie mums nešauj - jo nav publiski pieejams tik daudz ieroču.
Šai ziņā interneta portāli ir labāki par runājošajām galvām TV, jo vari te pierakstīt klāt pats no sevis un notiek apmaiņa ar informāciju, bet orākulu galvas dod vaļā monologu un citreiz viņu izmantotās intonācijas vien ir ko vērts.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.10.30 15:40:00
indriķis, šī pasaule labprātāk maksā par ļauno! a labo pat par velti neņem pretī!
Andis Atvars [80.232.242.100]
# Iesūtīts: 2007.10.30 18:52:58
..., bruņotu ar tik daudz kodolraķetēm, lai šo pasauli uzlaistu gaisā...

Natālija
Ir jau grūta tāda situācija, bet cik daudz laika velti Dievam un cik daudz laika pavadi pie tv?
... es kādreiz cītīgi sekoju līdzi notiekošam politikā, tad šodien man tas leļļu teātris ir vienaldzīgs (nesekojot līdzi tā norisēm masu saziņas līdzekļos var iegūt fantastisku mieru... nu jā, ar šausmenēm gan nevajag politiku aizstāt)... es tv pēdējo reizi ieslēdzu, lai noskatītos F1 sacensības Brazīlijā...
Andis Atvars [80.232.242.100]
# Iesūtīts: 2007.10.30 19:28:28
Ctulhu
Nav jau nemaz tik traki blenzt arī uz sporta sacensībām... protams, ja ir par ko fanot, ja kas tad tās bija pēdējās šīssezonas sacensības, kurās teorētiski uz čempionāta titulu pretendēja trīs F1 piloti un galā, ar vismazākām iespējām to gūt, arī uzvarēja (piedevām vēl mans favorīts).
Sieviete
# Iesūtīts: 2007.10.31 08:13:02
Natālija
Dzīvo, aizlūdzot par tiem negatīvajiem, kas tev ir apkārt! Tu redzēsi, lietas mainīsies! Ja draudzē ir lūgšanu grupa (vai palūdz mācītājam), lai aizlūdz par tavu situāciju.
Man prieku rada kaut vai dzeltenās lapas. Pateicos un priecājos, ka bērni un paši esam veseli, ka bērni mācās, sakarīgi dzīvo, ka viņiem ir draugi, ka man pašai ir draugi. Vai tev ir kāds draugs/draudzene, ar ko vari izrunāties? Kas tevi uzklausīs un mēģinās atrast skaidrību? Nevis, ka tu atrodi cilvēku, kura priekšā tikai izgāzt savu sarūgtinājumu, bet ar kuru kopā tu vari pārrunāt, kā rīkoties. Varbūt varat kopā palutināt sevi ar kādu jauku pastaigu, koncertu, mazu izbraucienu kaut vai tepat Latvijā?
deprofundis
# Iesūtīts: 2007.10.31 08:49:57
man arī ir ieteikums par attieksmes mainīšanu, bet, pirmkārt, par sevi:
1) nevienā acī neuzskatīt, ka man ir tiesības būt laimīgam. Pāvilam Dievs teica - "Tev pietiek ar manu žēlastību". iedomājies, kādu prieku un vēlmi pateikties tad sagādā katra diena. kāds nodarīja pāri - slava Kristum, ka man par maniem grēkiem nenomira arī visi, ko es mīlu un nenodega māja.
2) atcerēties, ka kristieši pilnīgi ne ar ko nav ne labāki, ne gudrāki par ne-. viss, kas viņiem ir, ir Dieva nopelns. tā dēļ skatīties uz citiem kā "nabadziņiem" ir tāpat kā biezajiem skatīties uz nabadziņiem un notraust asariņu tā vietā, lai mēģinātu palīdzēt.
3) "netiesājiet, ka jūs netopat tiesāti" - visas dusmas rodas tikai no tā, ka iedomājamies, ka zinām patiesību šajā situācijā un šī patiesība ir, ka tas cilvēks/darbs/teikums ir NETAISNS. grēks pasaulē nedod tiesības grēkot arī mums, dusmojoties (pārkāpjot nenogalināšanas bausli; skat. Luteru) un tiesājot. nemīlestība ir grēks. pret to ir jācīnās, un šī cīņa ir daudz smagāka kā, piemēram, cīņa pret netikumību.
deprofundis
# Iesūtīts: 2007.10.31 08:51:52
p.s. vienīgais Bībelē atļautais legālais dusmošanās veids ir novēršanās no tiem, kas mēģina iestāstīt maldu mācības.
Sieviete
# Iesūtīts: 2007.10.31 08:58:23
deprofundis Skarbi, bet pareizi. Lai arī tas vēl nav viss. Prieks nerodas tikai caur to, ka "varēja būt vēl sliktāk", lai gan arī to der atcerēties. Bet mēs varam priecāties un pateikties, ka mums darbojas rokas un kājas (padomājiet par tiem, kam tā tas nav!), ka mums ir dators, caur kuru ar citiem parunāties, ka acis darbojas, ka dzirdam mūziku, bezgala daudz par ko mēs varam pateikties. Un pateicība vairo prieku, tik tiešām!
klusētājs [78.84.189.52]
# Iesūtīts: 2007.10.31 23:45:37
deprofundis > nemīlestība ir grēks. pret to ir jācīnās, un šī cīņa ir daudz smagāka kā, piemēram, cīņa pret netikumību. ...utt.
.....piekrītu tevis teiktajam pilnībā
ir grūti sevi pārstrukturēt/noticēt ....neattaisnoties ar esošo izejas datu handikapu/savu neaptēstumu......pastāvēt labticībā par to otru līdzcilvēku, patiesi pieņemt
Anitra [81.198.159.5]
# Iesūtīts: 2007.12.10 04:36:59
Prieks ir viens no Svētā Gara augļiem un prieku var dabūt:

a) palīdzot kādam nabagam (-iem),
b) redzot llūgšanu Svētā Gara augļus savā un aizlūgšanu augļus tuvinieku dzīvēs,
c) ja esi vesels un vari vingrināt savus skriemeļus, kaulus, muskuļus un cīpslas,
d) ja vari attīstīt un vingrināt savu prātu Svētā Gara - mājskolotāja vadībā,
e)ja tev ir pašam sava istaba, karsta duša, kur vingrot, sava bibliteka, datortelpa un draugi,
f) ja tev ir klusums vairākas stundas no rīta un tavā klātbūtnē mašīnā nesmēķē,
g) ja tu agri celies, laicīgi ( vismaz 22.00) ej gulēt un vari izbaudīt agrās rīta stundas un tādējādi iegūt divas (2) darba dienas vienas vietā!!!!

Kungs un Brāli Kristu!

Es pateicos, ka man tas viss ir un es aizlūdzu par visiem Latvijas luterāņiem un citu patiesi kristīg darudžu locekļiem, lai visi Svētā Gara augļi parādās viņu dzīvēs un piepildi viņu un manu sirdi ar mīlestību, lēnprātību un la
danar
# Labojis danar: 2007.12.10 09:53:12
..iepriecu smeldami Rakstos

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 106 , pavisam kopa bijuši: 2516