atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par kristīgu dzīvi Personas cieņa
S.R.(katole)
Iesūtīts: 2010.03.29 11:24:32
Kā jūs to saprotat? lūdzu kādu pamatojumu. piemēru, kā var pārkāpt personas cieņu.
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
AutorsZiņas teksts
S.R.(katole)
# Iesūtīts: 2010.03.29 11:25:32
Kā jūs izteiktu, raksturotu personas cieņas jēdzienu?
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2010.03.29 11:30:39
Personas cieņa ir jēdziens, kam jēga faktiski ir tikai Teistiskā vidē, kur Cilvēks ir radīts pēc Dieva tēla un līdzības, tādējādi manto šo cieņu no sava Radītāja!

Pārkāpt cieņu... kristīgā gaismā tas būtu - apgrēcināt! Ignorēt šo Dieva ielikto līdzību oriģinālo.

Cieņu var pazaudēt... un to var caur grēku... Ādams un Ieva Dieva tēlu pazaudēja ēdot neatļautus firziķus... un tomēr tālākie notikumi rāda, ka kaut kas cilvēkā paliek, kā dēļ Kains tapa nolādēts, jo nokāva brāli... kādēļ Dievs pats nāca un glāba šos cieņus zaudējušos un kritušos radības!

Tātad... ja Kristus pie krusta mira arī tā dzērāja dēļ, kas guļ grāvī... tad vai tad mūsu redze ir labāka kā Dieva redze... vai mēs redzam ko vairāk kā Dievs?


Ja tu runā par juridiskajām lietām, kur cilvēki sūdz citus par cieņas aizskārumiem... tas ir strīdīgs jautājums. Nenoliedzami, ka pasaulē daudzas lietas notiek kontextā ar cilvēka Vārdu, Reputāciju... Tas ir divpusgriezīgs zobens, un man pat nav īsta viedokļa šai jautājumā!

Ļoti es iestājos pret to, ka šo "aizskāra manu cieņu" izmanto kā līdzekli lai ierobežotu vārda, preses un akadēmisko brīvību...
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2010.03.29 11:41:42
Mimī, vo pikrītu!
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2010.03.29 12:18:32
liepa, vo vo... man ar vienmeer licies, kaapeec gan karaviiri un policisti un ugunsdzeeseejiem buuut jaalien ugunii, kur vinjus suuta komandieri... Tas tachu ir cilveeka necieniigi
Donatella
# Iesūtīts: 2010.03.29 12:43:02
Mimī
ar nepareizu attieksmi dažādās jomās pret šo personu.
+ veel persona pati var pazeminat savu cienju citu aciis, ar nepreizu attieksmi pret sevi.
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2010.03.29 12:53:34
Dona...

... un citiem

Taatad ir kaut kaada Dievishkjaa cienja, kas cilveekiem dota no Dieva un nav atnjemama cilveeku tiesaas... Un ir cilveeku cienja, kas ir peldosha un nopelnaama sabiedriibaa... Tad man taa doma ir taada, lai cienju aizskartu ir jaapieraada, ka tev taada ir!
Donatella
# Iesūtīts: 2010.03.29 13:02:37
Jošs Mulders
Cienja ir dota no Dieva, bet cilveks pats to speej pazeminat ( nezinu kaa Dieva aciis, bet cilveku noteikti). Piemeeram tas pats banaalais piemers par alkoholikji. Dievs vinjam ir devis normaalu cilveeka cienju, bet vinsh pats to ar savu attieksmi degradee.
Kaa tu vari pieraadiit, ka tev ir cienja?
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2010.03.29 13:04:20
vo doma ienaaca paraataa

Dievishkjaa cilveeka cienja ir taa, kas cilveeku padara par "cilveeku", shiis cienjas deelj mees varam saukties - cilveeks! Shii cienja ir taa, kas mums garantee "cilveektiesiibas" -> dziiviibu, iespeeju saukties cilveeks, aizsardziibu, alu, minetu etc.

Bet shii "cilveeku cienja" neizriet automaatiski no pirmaas... taa ir jaaiemanto un veidojas cilveeka laika gaitaa... caur reputaaciju, darbiem, vaardiem visas cilveeces un sabiedriibas priekshaa... paar taas "aizskaarumu" tad arii var buut runa...
Donatella
# Iesūtīts: 2010.03.29 13:07:18
Jošs Mulders
mums kaa reiz kursos maaca par dignity un tur tiek stastiits par sho - Dievishkjaa cilveeka cienja ir taa, kas cilveeku padara par "cilveeku", shiis cienjas deelj mees varam saukties - cilveeks! Shii cienja ir taa, kas mums garantee "cilveektiesiibas" -> dziiviibu, iespeeju saukties cilveeks, aizsardziibu, alu, minetu etc.
Par alu un minetu gan neko nemaaciija, bet par pareejo jaa. Uz mediciinas darbiniekiem, kuri apruupee pacientus attiecas tikai shii dalja un pat pret peedeejo riebekli vai narkomaanu jaanjem veera tikai shis.
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2010.03.29 13:11:54
Mimi, Dona... haa... paskat Dievs caur sho teemu mani mazliet pieveda pie taa, ko gudri cilveeki sen jau ir zinaajushi un maaca... Nu redz... patiikami apzinaaties, ka citi arii par to ir domaajushi un izdomaajushi!
piiich
# Iesūtīts: 2010.03.29 13:23:36
Jošs Mulders
Personas cieņa ir jēdziens, kam jēga faktiski ir tikai Teistiskā vidē

kāpēc tu liec tādu uzsvaru uz Dievu? cieņa ir attieksmes izrādīšana pret citu cilvēku (vai arī priekšmetu- piemēram, Brīvības statuja vai citi simboli).
pēc tevis teiktā gandrīz sanāk, ka neticīgajiem nav nekāda izpratne par cieņu...
Mārtiņš
# Labojis Mārtiņš: 2010.03.29 13:32:04
Interesanti, ka cilvēka cieņa un vērtība sabiedrībā (šodienas dominējošajā morālē/kultūrā) krītas līdz ar vecumu - no "visu labāko bērniem" līdz "dzīves laikā veikto sociālo iemaksu garantētā pensija ir XX Ls".

Un vēl - mēs paši laikam tikai varam samazināt no Dieva gūto cieņu. Tā varētu būt miesas vājuma (ļaunuma) netverama izpausme - spēja sabojāt, bet ne uzlabot (labu gribēt ir dots, bet ne darīt /ap. Pāvils/).
Jošs Mulders
# Labojis Jošs Mulders: 2010.03.29 13:38:00
piich,

Neticiigajiem ir shii izpratne, bet shii izpratne ir mantota no teistiskaa pasaules uzskata. Ateistiskajam pasaules uzskatam cienjas koncepts principaa nav iespeejams, jo cienja neizriet no konkreeta molekulu staavoklja Ateisms var runaat tikai par sho otro cienjas notaaciju - cilveeku reputaaciju, cilveeku cienju cilveeku sabiedriibaa... Iisteniibaa tas ir utilitaars cienjas koncepts, jo deriigaaks/svariigaaks cilveeks jo cieniijamaaks... Ja cilveeks vegjetee pie sisteemas, ateistiskajaa pasaules uzskataa nav iespeejams pamatot vinja cienju... Tieshi taapeec tieshi ateistiskais pasaules uzskats var akcepteet abortus un eitanaaziju, jo cilveeka cienjas jeedziens ir atshkjiriigs un tam nav pamatojuma pashaa ateismaa un ateisma skatiijumaa uz realtiaati!

Palasi kaut vai Amerikas neatkariibas deklaraaciju, tur taas cilveektiesiibas, kas ir piemineetas arii ES cilveektiesiibu hartaa, ir pamatotas Radiitaajaa... ES harta sho pamatojumu izlaizh, aizstaajot ar faktiski ticiibas artikulu - deklaraaciju, nepamatojot... tas, protams, ir legjitiimi, bet sabruuk uzdodot jautaajumu - kaapeec... jeb "sez who?"
Un taa kaa nav atbildeets uz sho "sez who", tad shis koncepts ES sabeidriibaa ir faktiski baltiem diegiem shuuts un viegli sashuupojams ar majoritaaru balsojumu... gribees nobalsot, ka neegjeriem nav tiesiibas uz dziiviibu un nobalsos, ij pamatojumu nevajadzees, jo pietiek ar deklaraaciju

Savukaart Dievu nevar izbalsot
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2010.03.29 13:43:30
Ctulhu
Invalīdam tātad cieņa mazāka?

Es domāju, drīzāk, cieņa ir lielāka, jo persona vairāk realizē savu iedzimto potenci.

Tad, veiksmīgi realizējušos invalīdu cienīs vairāk par slinku profesoru.
Jošs Mulders
# Labojis Jošs Mulders: 2010.03.29 13:43:43
Luuk Ctulhu apstiprina manu noveerojumu par to, kas ateistiskajaa pasaules uzskataa ir cienja - tas ir noderiigums Utilitaarisms. Ateisms cilveeku uzskata par resursu, mashiinu, darbariiku... ja tas ir saluuzis, nedarbojas, novecojis... tas nav deriigs, un tam nepienaakas cienjas jeedziens!

Shis uzskatas arii konsekventi ved pie abortiem, eitanaazijas, dzeeraaju un psihopaatu kastraacijas, lobotomijas, holokausta!
piiich
# Iesūtīts: 2010.03.29 13:44:54
Jošs Mulders

tava kļūda ir tā, ka tu paskaties uz vienu Ctulhu un nospried, ka tādi ir 100% visi ateisti.
kāpēc tu domā, ka visu izskaidro tikai molekulu savstarpējais novietojums un mikrosignālu stiprums?
Man, piemēram, nav svešas tādas lietas kā mīlestība, jūtas, laime un arī cieņa, lai gan mūsu viedokļi par Dievu atšķirās.

Mulder- tiešām nevajag iedalīt visus tikai ticīgajos un materiālistos (šo jau tev kuro reizi mēģinu ieskaidrot, bet laikam katru reizi vajadzēs atkārtot...)
piiich
# Labojis piiich: 2010.03.29 13:49:55
Ctulhu
Kam piiich nepiekrita?

nezinu, ko tu Mulderam esi iemācījis, bet viņa viedoklis par ateistiem ir pilnībā sačakarēts. un Muldera lielākā kļūda ir tā, ka viņš nemaz nemēģina saprast, ka ne visi ateisti ir tikai materiālisti, kam bez izdzīvošanas instinkta nekā cita nav

p.s.
izskatās, ka arī šī tēma tiks norakta
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2010.03.29 13:53:15
tava kļūda ir tā, ka tu paskaties uz vienu Ctulhu un nospried, ka tādi ir 100% visi ateisti.

Mmmm... Ctulhu ir konsekvents ateists... vinjsh koherenti ir saskanjaa ar lielaako dalju secinaajumu, kas izriet no ateisma koncepcijas. Es arii ateismu paarzinu un taapeec varu atljauties novest dazhaadas koncepcijas liidz logjiskam iznaakumam. Tas ka shis iznaakums biezhi ir amoraals vai nekonsekvents vai nepareizs, tieshi tas ir tas, kas daudziem ateistiem neljauj pashiem prieksh sevis buut GODIIGIEM ateistiem... un iet liidz galam... Taapeec jau saku - ateisms ir ljoti neerta poziicija, jo ir jaasadziivo ar daudziem loose-end secinaajumiem!

kāpēc tu domā, ka visu izskaidro tikai molekulu savstarpējais novietojums un mikrosignālu stiprums?
Es taa nedomaaju, tachu ateistam nav cita veida kaa realitaati uzziimeet, vinjsh nevar savaa koncepcijaa ieviest aarpus subjektiivi noveerojamaas mateerijas mijiedarbiibas koncepcijas, taadeejaadi jebkuram skaidrojumam par jebkuru fenomenu ir jaareduceejas uz elementaardaljinju mijiedarbiibu sasaknjaa ar zinaamajiem fizikas likumiem!
Es, protams, sashaurinu vaardu "ateists" liidz naturaalistiskajam ateismam... Budistiskais ateisms, protams, sheit neiederaas, jo tajaa pastaav nemateriaalas un ar zinaatniskaas metodes paliidziibu nekonstateejamas mijiedarbiibas un koncepcijas!

Man, piemēram, nav svešas tādas lietas kā mīlestība, jūtas, laime un arī cieņa, lai gan mūsu viedokļi par Dievu atšķirās.

Protams ka nav sveshas... tachu izskaidrot taas tu nevari aarpus materiaalisma! Tev taas ir jaareducee uz kjiimiskiem procesiem tavaas smadzenees Savukaart kjiimiskam procesam nav "veertiibas" pasham par sevi, taadeejaadi tavas miilestiibas veertiiba tavaa pasaules uzskataa ir iluzora un subjektiiva... neiista, jo taas veertiiba ir par tik par cik notiek feromonu apmainja starp teevinju un maatiiti!

Mulder- tiešām nevajag iedalīt visus tikai ticīgajos un materiālistos (šo jau tev kuro reizi mēģinu ieskaidrot, bet laikam katru reizi vajadzēs atkārtot...)

Es iedalu - domaajoshajos ateistos, kas domaa par pashu uzskatu sisteemu un iet liidz taas logjiskiem iznaakumam - Ctulhu. Un ir ne visai domaajoshie ateisti, kas vienkaarshi deklaratiivi pasaka - Dieva NAV, bet atbildeet uz "kaapeec" par saviem pasaules uzskatiem baidaas pat pashi prieksh sevis, jo tad jaanonaak pie sev tik niistaa atzinuma, ka arii ateista uzskati balstaas daudzos ticiibas artikulos, kurus nevar konstateet ar fizikas aparatuuras paliidziibu!
Jošs Mulders
# Iesūtīts: 2010.03.29 13:54:46
Nujaa, no taa, ka cienja korelee ar sarezgiitiibu strukturaalo, neizriet ne holokausts, ne aborti.

Izriet Tikai atkal... pat Ctulhu nav tik dumjsh, lai atljautos iet liidz ateisma pilniigam logjiskajam iznaakumam... Kad kaads to izdara, tad vinjsh noshaujas pats vai noshauj citus un tad pats noshaujas...
EzītisMiglā
# Iesūtīts: 2010.03.29 14:07:49
Ctulhu
Nee, jo invaliidiem kaa likums ( ja neskaita nodzeerusos bomzus) smadzenes ir sarezgiitaakas
Nu, konkrētam invalīdam, piem ir 1000 jaudas punktu smadzenes, bet konkrētam profesoram 5000. Taču Invalīds darbojas uz 800, bet profesors uz 2000.
Es vairāk cienu invalīdu tomēr.
Tas, par ko tu runā, ir derīgums.

Tad jau bērnus arī nav jāciena?
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 66 , pavisam kopa bijuši: 2480