atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par kristīgu dzīvi Neticīgākie Eiropā
Svilpaste
Iesūtīts: 2009.02.19 13:40:45
Pēc "Gallup" veiktās aptaujas pašas "nereliģiozākās" valstis Eiropā ir Igaunija, Latvija, Zviedrija, Dānija un Norvēģija. Ap 14% šo valstu iedzīvotāju atbildēja apstiprinoši uz jautājumu: "Vai reliģija ieņem svarīgu vietu jūsu dzīvē?" Paši reliģiozākie esot Itālijas, Polijas, Rumānijas un Grieķijas iedzīvotāji. "Gallup" analītiķi izdarījuši secinājumu, ka reliģiozitāte tiešā mērā ir saistīta ar dzīves līmeni. Vai jūs tam piekrītat? Latvija un Igaunija tā kā nebūtu attīstītākās valstis Eiropā, Polija ir attīstītāka par mums. Pirmajā acu uzmetienā liekas, ka tas varētu būt saistīts ar attiecīgu konfesiju ietekmi valstī (reliģiozākie ir katoļi un ortodoksi). Vai tā ir?
AutorsZiņas teksts
Mulders
# Iesūtīts: 2009.02.19 13:44:12
Reliģiozitāte ir atkarīga no Klimata temperatūras! Jo vēsāks klimats, jo mazāk reliģiozi cilvēki!

Interesantākais, ka, ja veiktu vispasaules pētījumu (noteikti ir) tad reliģiozitātes topā droši vien būtu pasaules vadošā valsts militārā un zinātnes sfērā!

Princis B.
# Iesūtīts: 2009.02.19 14:07:37
aptauja jau nav kontrole, kur tas ir "pareizi" iet uz baznīcu , tauta savus paramterus izskaistina, kristietim ir jāliecina par Dievu, tāpēc , tur kur nav prestiži iet uz baznīcu rādītāji ir pareizi.
vēl no prakstiskā viedokļa , vai kādam no jums ir kāds Gallup`ietis prasījis par baznīcā iešanu? es nesaku, ka viņi melo, bet sarēķina pēc baznīcu blīvuma vai vēl nezin kā...
Princis B.
# Labojis Princis B.: 2009.02.19 14:11:47
LETA
11. februāris 2009 18:47

Piecas Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis ir starp pasaules desmit visnereliģiskākajām valstīm un pirmajā vietā starp tām ir Igaunija, liecina sabiedriskās domas pētniecības organizācijas "Gallup" veiktās aptaujas rezultāti.

Tikai 14% igauņu atbildēja pozitīvi uz jautājumu: "Vai reliģija ir svarīga jūsu ikdienas sastāvdaļa?"

Igaunijai seko Zviedrija un Dānija, kur uz šo jautājumu pozitīvi atbildēja attiecīgi 17% un 18% aptaujāto. Pirmajā pieciniekā ir arī Čehija (21%), kura nedaudz atpaliek no ES neietilpstošās Norvēģijas (20%).

Devītajā vietā ir Francija, kur ceturtā daļa aptaujāto sacīja, ka reliģijai ir svarīga vieta viņu ikdienas dzīvē.

Latvija kopā ar Lielbritāniju, Somiju, Nīderlandi, Lietuvu un Bulgāriju ietilpst valstu grupā, kur lielākā daļa iedzīvotāju reliģiju neuzskata par svarīgu savas dzīves sastāvdaļu.


Visreliģiskākās ES valstis ir Itālija, Portugāle, Polija, Rumānija un Grieķija.

Tomēr neviena ES dalībvalsts nav iekļuvusi starp desmit pasaules visreliģiskākajām valstīm, no kurām pirmajā vietā ir Ēģipte, kur uz jautājumu pozitīvi atbildēja visi aptaujātie. Tai seko Bangladeša un Šrilanka, kurās 99% iedzīvotāju reliģijai ir liela loma ikdienas dzīvē.
Aptauja: Igaunija ir visnereliģiskākā valsts pasaulē


Desmit pasaules visreliģiskāko valstu sarakstā ir vēl vairākas Āfrikas valstis, ieskaitot Kongo, Malāvi un Senegālu, kā arī Indonēzija un Apvienotie Arābu Emirāti.

Kā pavēstīja "Gallup" analītiķi Stīvs Krabtrī un Brets Pelams, aptaujas rezultātus var daļēji izskaidrot ar faktu, ka "iedzīvotāju reliģiozitātes līmenis ir ļoti lielā mērā saistīts ar vidējo dzīves līmeni".

Valstīs, kas "vispārēji tiek uzskatītas par attīstītās pasaules daļu", vidēji 38% reliģiju uzskatīja par svarīgu savas dzīves sastāvdaļu, savukārt "astoņas no 11 valstīm, kur gandrīz visi iedzīvotāji (vismaz 98%) atbildēja pozitīvi, ir nabadzīgas valsts Subsahāras Āfrikā un Āzijā".

ASV, kur divas trešdaļas aptaujāto pozitīvi atbildēja uz jautājumu par reliģijas vietu viņu dzīvē, ir visreliģiskākā bagātā valsts.
Katolis
# Iesūtīts: 2009.02.19 14:12:34
Es tomēr uzskatu, ka tas ir saistīts ar "dominējošo" konfesiju valstī.
Brinos vēl, ka sarakstā na iekļauta Somija un Islande. Lūk luterizma sekas...
Princis B.
# Iesūtīts: 2009.02.19 14:16:11
ZZZZZIIIIIVEEEEEE!!!!
tu statistiku zini labāk par mums visiem , nāc izksaidro!!!
Princis B.
# Labojis Princis B.: 2009.02.19 14:16:37
How often do you attend church or synagogue -- at least once a week, almost every week, about once a month, seldom, or never?

Prot: Church of Christ 68
Mormon 67
Prot: Pentecostal 65
Prot: Other 61
Prot: Southern Baptist 60
Prot: Other Baptist 56
Prot: Non-denominational 54
Other Christian 51
Other 47
Catholic 45
Prot: Methodist 44
Prot: Presbyterian 44
Prot: Lutheran 43
Prot: None 37
Prot: Episcopal 32
Prot: DK 19
Jewish 15
NONE 5

GALLUP
Kristofers
# Iesūtīts: 2009.02.19 15:03:50
Džamšuds Tie ar tādiem lupatdeķiem uz galvas kā tev ir paši reliģiozākie.
Mulders
# Iesūtīts: 2009.02.19 16:14:15
Džamšuds, tas tu runā par Indiju vai Singapūru, kas ir vadošās exportētājas kāreiz matemātiķu u.c. exakto monstru jomā? Iļi gribi teikt, ka ASV ir pavisam nu nereliģioza, lai arī ir top zinātnē?

Kāreiz Exaktās zināšanas ļauj saprast un loģiski izvērtēt Teoloģijas zajavas... Bet kāreiz caurumi, nedaļoti šajā izglītībā rada pilnīgi pretēju efektu - tb cilvis afigenna pārliecināts, ka visu cērt, bet kaut kādi ļapusi kaut kādās elementārās lietās vai visticamāk kāreiz emocionālas preferences, neļauj noticēt šai "matemātikai" tad kad tā parāda ka 2+2 šad tad mēdz nebūt 4
Mulders
# Iesūtīts: 2009.02.19 16:24:14
Džamšuds, es teiktu, ka izglītībai ar reliģiozitāti nav nekāda sakara! Tas var noteikt reliģiozitātes saturu, nevis intensitāti!

Piekam izglītības arī ir dažādas - teoloģiskā izglītība būtiski palielina reliģiozitāti imo!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.02.19 16:29:48
Džamšuds šeit nepiekritīšu - Inženieris vēl nav tas pats kas Orgnizators, Manageris! Un kāreiz Manageri ir tie, kas organizē darba vietas...
Protams, es piekritīšu, ja Inženieris ilglaicīgi paliek bez darba, tad vai nu viņam ir depresija, vai nemaz jau tik liels inženieris šamais nav!

Taču ne visi inženieri var būt arī labi sava biznesa organizatori, pietam, cik nav dzirdēti stāsti, ka labs "inženieris" nonācis no padotā par darba devēju, izrādās visai viduvējs vai pat slikts one, un pats skābst, jo nu vairs nevar virpot, bet jākaujās ar grāmatvežiem, VID, slinkiem darbiniekiem, likumiem u.c. herņu
Mulders
# Labojis Mulders: 2009.02.19 16:30:58
Džamšuds, viena laba lieta, ko tu varētu iemācīties ir - Korelācija vēl nav Kazualizācija

A to izskaidrojums būs ļoti pragmatisks - tas tāpēc, ka Jevropā palielinās melnādaino iebraucēju skaits! Vai tāpēc, ka notiek/nenotiek globālā sasilšana, vai tāpēc, ka ieejam 21 gadsimta otrajā gadu desmitā... Nu tā!

Tas ka dažādas lietas notiek vienlaicīgi vēl uz sitienu negarantē, ka tās savstarpēji ir saistītas ar cēloņsekām pa tiešo!

Mans pieticīgais paredzējums ir, ka samazinoties reliģiozitātei Jevropā palielināsies neapmierinātība visos cilvēku slāņos, kas beigu galā eskalēsies par jaunu Ejvropas savas identitātes meklējumu kaut kādās ideoloģijās - vai tās būtu cilvēku radītas, vai jau esošas!

Man dabīgi liktos, ka Jevropa musulmanizēsies, jo Islāms ir pietiekoši agresīvs, lai assimilētu pēc stingru mugurkaulu alkstošu viduvēju un tomēr izglītotu jevropieti!

Es pac esmu redzējis kā izglītoti cilvēki iekrīt visai primitīvu sektu slazdos, jo tās spēlē uz cilvēku svarīgajām vērtību stīgām... alkas pēc taisnīguma, alkas pēc tabilitātes un skaidrības, alkas pēc stingra pamata, alkas pēc padomdevēja etc.
Mulders
# Iesūtīts: 2009.02.19 16:34:39
Olita, es uzskatu tomēr, ka reliģiozitāti nosaka kas cic nevis izglītība!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.02.19 16:49:45
Protams, bet tas arī nenozīmē, ka TĀ nav kazuistiska.

Jā, bet šoreiz pierādījuma smagums guļ tā pusē, kurš saka, ka A ir B cēlonis!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.02.19 16:50:12
Ctulhu, tb tas kaut ko pierāda? Tev par statistiku kaut kas ir mācīts?
Mulders
# Iesūtīts: 2009.02.19 16:56:21
Ctulhu, Mini 3x kurās valstīs ir visvairāk reliģiskie semināri un skolas?
Mulders
# Iesūtīts: 2009.02.19 17:06:34
Džamšuds, un ko... teixi, ka Muslimu valstīs ar reliģiozitāti ir slikti!

No kurienes tad reliģiozitāte vēl var rasties kā vien no kultūras vai no izglītības! Tas, ka vienam otram nepielec, tas jau nenozīmē, ka skolas neveicina reliģiozitāti!
Mulders
# Labojis Mulders: 2009.02.19 17:15:16
Nu tad tas varbūt izskaidro nosaukto valstu NEreliģiozitāti... jo kontrolētāji ir tie, kas šo reliģiozitāti iznīcina. Tepat skat arī Ķīnu CCCP ZKoreju etc.

Kur prikols... ka reti kur vispār ir tāda brīvība, kad var notikties tiešām reāls viedokļu apmaina, sadursme nevardarbīga un ideju attīstība! Jo cilvēks dabīgi vienmēr pieder kādai filosofiskajai skolai, un loģiski, ka dabīgos apstākļos, tie, kas ir pie varas, darīs visu, lai viņu ideoloģija "vinnētu" ideju konkurencē... Tāpēc diez vai kaut kur varam sagaidīt reālu domas brīvību, kāmēr tie, kas ir pie varas, gribēs savu ideoloģiju uzspiest citiem!


Savukārt zaudētāji vienmēr kvieks tik aizkautā balsī, ka šķitīs, ka nu viņi toč jāpasargā...

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 96 , pavisam kopa bijuši: 11413