atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Florida pieņem "Akadēmiskās Brīvības Likumu"
Mulders
Iesūtīts: 2008.04.24 11:56:18
http://www.citizenlink.org/content/A000007087.cfm

Tās ir labas ziņas!

Šis likums aizsargā ikvienu skolotāju un pasniedzēju no ierobežojumiem kritizēt Darvinismu un uzrādīt Darvinismu diskreditējošos pierādījumus. Šis likums pasargās skolotājus no vajāšanām no Darvinistu puses par to, ka Šie skolotāji objektivi uzrāda arī Darvinisma vājās vai nekonsekventās vietas.
. 1 . 2 . >>
AutorsZiņas teksts
Mulders
# Iesūtīts: 2008.04.24 12:01:14
Likuma būtība ir tieši aizstāvēt Akadēmisko Brīvību - iespēju izpētīt jebkuras teorijas un hipotēzes con un pro! Jo gan tagad Amerikā milzīgus panākumus gūstošā filma "Expelled:No Intelligence Allowed" http://www.expelledthemovie.com/ gan dažādie gadījumi ar Steinbergu, Gnozalesu u.c. cilvēkiem parāda, ka Akadēmiskā brīvība ir apdraudēta Rietumu civilizācijā un Florida ir pirmā bezdelīga!

Tai cerams drīz sekos arī Missuri un Luiziāna http://www.evolutionnews.org/2008/04/missouri_becomes_third_state.. _t.html

Jo pagaidām Darvinisms bij iecelts kaut kādas svētās govs statusā un bij aizliegts to kritizēt un likt galdā Darvinisma oponentu pierādījumus un keisu. Akadēmiskā Brivība paredz, ka var kritizēt DAJEBKURUs teorijas un hipotēzes, būtu tik ko teikt!!
Šobrīd Skolas un UNiversitātes vairs Floridā nevarēs atlaist skolotājus vai kā citādi ierobežot pasniedzējus stādīt priekšā jautājuma abas puses, jo tā nav reāla izglītība, kas māca KO domāt nevis KĀ domāt! Pašiem studentiem būs jālemj kuri pierādījumi pārliecina un kuri nē, kā arī Universitātes nedrīxtēs diktēt un pieņemt lēmumus attiecībā uz studentu sekmēm izejot no informācijas par to kā students plāno izlietot šīs zināšanas!

Ir arī gadījumi dzirdēti, kad Profesori izgāž studentus bioloģijā tikai tamdēļ, ka students ir deklarējis, ka izmantos šīs zināšanas savas ticības stiprināšanai un popularizēšanai!
Kundali
# Iesūtīts: 2008.04.24 12:04:33
Luiziāna nebija tas vētrā cietušais nostūris ?
Ingars
# Iesūtīts: 2008.04.24 12:11:54
Kādas vispār tiesības mani kā brīvu pilsoni vajāt manu uzskatu dēļ, ja vien tie nav pretlikumīgi un naidu kurinoši?
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.04.24 12:31:03
Ingars, te ir māaaaazliet cita lieta!

Es piekrītu vispārējam uzstādījumam, ka bioloģijas stunda nav vieta kur sludināt dajebkādu reliģiju! Taču Darvinisti bij bik pāršāvuši pār strīpu, uz "reliģiju" attiecinot arī zinātnieku aprindās atzītu teoriju kritiku!

Šis likums neatļauj sludināt kreacionismu (bibliski pamatotu Radīšanas teoriju) bioloģijas stundās. Bet šis likums aizstā viespēju (pat nepavēl) kritizēt esošo Darvinismu, liekot priekšā zinātniskus argumentus - tātad faktiski ID te ir ko teikt!

Protams, nedrīxt aizleigt filosofijas vai reliģijas stundās pasniegt patiešām kreacionismu un Bibliski teistisko Pasaules Radīšanas teoriju!

Kas SVARĪGI! Šis likums ir vispārīgs... viņš cērt arī OTRĀ virzienā... tas aizsārgā arī Darvinistu tiesības kritizēt ID un likt priekšā pierādījumus, kas atspēko ID postulātus!

Interesnati īstenībā ka abas šīs teorijas ir vienas otras falsifikācija, tamdēļ baigi interesantais clash zīmējas!

Uzstādījums jau tāds, ka patiesību nevar nekas sagraut, patiesībai nav jābaidās no kritikas un pārbaudēm... un to es cienu Ctulhu, ka viņš arī šādu principu atbalsta un ir gatavs mainīt uzskatus, ja patiesība izrādītos savādāka nekā Ctulhu tagad uzskata!
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.04.24 12:41:35
a_masiks, baidos ka tik precīzi nezinu... jo tie likumi niansēs mainās...

Tobiš tā lieta, ka zinātnes stundās zinātne, reliģijas stundās reliģija, tas netiek aiztikts... Tā kā diez vai Reliģijas stundā varēs nākt bioloģijas profesors. Tieši tāpat kā bioloģijas stundā nākt priesteris nevarēs! Abās stundās jāspēlē ar to materiālu kas tur iraid!

Bet neesmu drošs cik "plašs" ir šis likuma pārklājums!

Darvinisti to nosaukuši gan par anti-evolūcijas likumu, bet tas tāds nav... tas tikai aizstāv skolotāju tiesības kritizēt teoriju - jeb pareizāk sakot, likt galdā teoriju kritizējošus argumentus/pierādījumus/apsvērumus! Jo uzstādījums ir būtībā ļoti svarīgs - iemācīt studentam redzēt un aplūkot jebkura argumetna ABAS puses. Jo nevar teikt, ka teorija ir pareiza, ja to aplūko tikai no pozitīvo pierādījumu puses un ignorē vai izliekās nedzirdam pierādījumus un jautājumus, ko uzdod oponenti!

Es 2i kapeiki nedodu par teoriju, kas nav "testēta" tā teikt cross-jautājumu gaisotnē... Es neticēšu arī Relativitātes teorijai, ja neļaus izteikties tiem, kas to kritizē un liek priekšā savus pierādījumus! Es neticēšu kvantu fizikai, ja tiks aizliegts iztekties tiem, kas neatzīst standarta modeli!
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.04.24 12:45:48
Ctulhu, fīča jau tāda, ka Kreacionisti joprojām paliek aiz Bioloģijas durvīm... bet ID gan tagad tā teikt - karogs rokā un tagad GAN ID nevarēs brēkt, ka šiem neļauj izteikties un nevarēs teikt, ka mums sasietas rokas, tamdēļ neko nevaram pierādīt!

Lai stāda priekšā argumentus, lai argumentē, lai studenti paši izvērtē, lai mācās kritiski domāt - jo tieši tādi zinātnieki mums vajadzīgi, kas spēj saskatīt podļankas gan savās teorijās gan spēcīgus un labus argumentus oponentu runās... Jo tikai šādā kustīgā vidē var dzimt pērles...

Jau teicu, tevi cienu par to, ka tu principāli nenoraidi to, ka IDisti varētu nākt un galdā tev likt tehnoloģijas, kas noder saimniecībā. Okey, tu esi Darvinistiskā novirziena propionents, tamdēļ tā teikt, netērē savusr resursus ID aizstāvju balstīšanā, bet tu viņus nemet pa durvīm laukā, ja viņi paši ar savu desmaizi nāk!

Un to šis likums aizstāv - IDistu (un ne tikai) tiesības nākt ar savu desmaizi. Protams, studentiem tā desmaize var negaršot, un tā "nākšana" var izrādīties tukšs nummurs!
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.04.24 12:53:57
a_masiks, runa iet par mācību iestādēm un akadēmisko brīvību!

Šis likums neaizstāvēs kāreiz reālā laboratorijā strādājošu karstgalvju rosīšanos uz savu roku...

Te ir apmācības process... un kā zināms mācībās kāreiz ir jāļauj šīs novirzes un jārada šīs sarežģītās situācijas, lai studentus apmācītu kritiski vērtēt pierādījumus, argumentus, kritiski domāt, redzēt pāri pašiem saviem aizspriedumiem, ieklausīties oponentos, kurus tu varbūt pat par *****iem uzskati!

Tas viss, protams, var netikt ņemts vērā reālā field-situation! Un es esmu kategoriski pret jau palaista procesa (laboratorija ar predefinētiem mērķiem un grantiem) "atšķaidīšanu" tad kad process aizgājis, neatkarīgi no tā kurš šo procesu iesācis!

Taču lūk ko aizstāv likums:

Pasniedzējs pēc programmas jāmāca zinātne - Darvinistiskā izcelšanās teorija. Viss kas bij līdz šim, Pasniedzējs drīxtēja likt galdā tikai "apstiprinošos" pierādījumus un apsvērumus... Bet ja pasniedzējs iedomājās uzlikt pretējo viedokli "BET IDisti uzskata, ka šis arguments nestāv, jo... a,b,c, bet šis arguments nemaz nav svarīgs, bet šis arguments ir noignorēts" tad šāds skolotājs varēja palikt bez darba!

Tagad viņš ar šo likumu būs aizstāvēts un viņš varēs teikt... lūk skatieties Darvinis teica tā un sprieda tā, izveica šādus experimentus, ieguva šādus rezultātus, tos interpretēja šādi un to mēs redzam šeit un šeit un šādos un tādos procesos. Taču ir cilvēki, kas tā neuzskata un viņu argumenti ir šādi a,b,c!
Skolotājam tagad it tiesības (bet ne obligāti pienākums) rādīt teorijas otru pusi!

Un es domāju ka NE TIKAI Bioloģijā! Arī Fizikā, skolotājs var likt priekšā... lūk ir likums par nezūdamību enerģijas... BET ir frukti, kas domā, ka šis likums nav deduktīvs, un lai to pierādītu lūk ir šādi apsvērumi!

Beigās jau studenti spriedīs un patiesi arī ID gadījumā var sanākt, ka tā ir jauka pasmiešanās par mazo muļķīšu mēģinājumu ietirgot blēņas... taču svarīgi ir ka akadēmiskā brīvība PIEĻAUJ arī muļķību proponēšanu akadēmiskā auditorijā (ne reālā darbā - tur tikai un vienīgi 100kārt pārbaudītas lietas var lietot)

Jo tā jau notiek grand atklājumi... kaut kāda "trakā ideja" aizķeras kādam latentam ģēnijam studentam, un šis kaut kādā brīdī visu kājām gaisā sagriež. Tad kamdēļ liekt arī blatanti traku ideju virmošanu pa vidu zinātnes granīta mūriem?
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.04.24 13:12:52
a_masiks, un kas svarīgi - viņiem jāmāca domāt... jo kas tad cic domās, kad viņi būs pie zinātnes stūres!

A to šodien... "Britu zinātnieki" jau ir karikatūra!

Nav jau viegli šo visu... jo vienmēr pastāv tas nelāgais drauds, ka arī zinātnē ievazājas patiešām kaitīgas un/vai destruktīvas lietas, bet tās reti kad spēj ilgi pastāvēt... bet aizkavēt gan var... te skat CCCP vai citus zinātnes ļapusus... bet nu ja esam mežā tad ar vilkiem jārēķinās... Otra alternatīva ir mežā neiet, tad arī labās vāverītes neredzēsim!

Un es ticu un esmu pārliecināts, ka patiešām šo likumu mēģinās izmantot tie paši bibliskie kreacionisti... Es pac pēc pārliecības varu būt kreacionists, bet uzskatu, ka tam vēl ir par maz materiālu lai ar to ietu zinātnē... tamdēļ... es ticu Kreacionismam, bet ja man jāruinā Zinātnes Konferencē, tad tālāk par ID es neiešu!

Un zin... kreacionisti vēl nebūtu pac destruktīvākāis, galu galā ticu ka tā tomēr patiesība - bet kudī bēdīgāk, ja visādas toč Zilā Kalna martas iedomāsies, ka viņām vajag semestri torsionu lauku pasniegšanā!

Teixim kaut vai ar to Darvinismu... manuprāt pietiek ar 1,2 akadēmiskajām stundām lai pretargumentus stādītu priekšā. Ikviens students, kam tas incētu, atradīs atlikām papildmateriālus! SPeciāli modificēt programmas nevajag... toč max 2 stundas blakus Darvinisma teorijai! BTW manuprāt pac darvinisms Bioloģijas stundās nemaz tik plaši netiek izdiskutēts... mūsu pašu programmā pat vispār imho nebij pieminēts!

Un kas interesanti - un to es arī esmu pārleicināts daži labi cepsies - šis likums NEPAVĒL pasniegt visas teroijas puses... ja Skolotājs neuzskata to par vajadzīgu un izglītības programma neuzstāj, skolotājam nekas nedraud...
Mulders
# Iesūtīts: 2008.04.24 13:30:35
a_masiks, a tas bij pirms palasīju programmu, piekam pārsvarā reflektējot par tendencēm... jo LV tādi jocīgi - visu kas reiz bij USA to tagad importē LV, po vai labs vai slikts...
andris
# Iesūtīts: 2008.04.24 22:57:16
expelled filmas sakarā noderīgi būtu iepazīties arī ar zinātnieku viedokli (t.i., lai dzirdētu stāsa abas puses)
To vari izdarīt šeit: http://www.expelledexposed.com/

mazs fragments...
The Claim:
Large numbers of scientists are secretly questioning evolution. “One on one, in a scientific meeting, after the third or fourth beer, my experience has been that many evolutionary biologists will say, “Yeah, this theory’s got a lot of problems.” (Paul Nelson, Expelled)

The Facts:
For a movie obsessed with evolution, it is odd that Expelled never bothers to define evolution properly. The big idea of biological evolution is that living things have common ancestors: that they have descended with modification from earlier forms. ... It is well documented by statements from scientific societies large and small (see Voices for Evolution) that scientists no longer feel any need to debate whether evolution took place; what they are doing now is working out the details. Scientists agree that natural selection, genetic drift, gene flow, genetic recombination, mutation, and symbiosis are major evolutionary processes, but they continue to debate the relative importance of each mechanism to the history and diversity of life. Similarly, scientists agree on the basic contours of the tree of life, although they continue to refine and revise the picture in detail in the light of further data and theory.

Expelled confuses the debates among scientists about the details of evolution – how it works and what descended from what – with a nonexistent dispute about whether evolution occurred.
andris
# Labojis andris: 2008.04.25 09:35:03
Artos
labi... mēģināšu uzraktīt aptuvenu tulkojumu.
tajā filmā expelled tiek apgalvots ka:
Liela daļa zinātnieku slepeni šaubās par evoluciju "1 pret 1, zinātniskās sanāksmēs pēc 3 - 4 kausiem alus, mani novērojumi ir ka daudzi biologi saka "Jā, šai teorijai ir daudz problēmu" (Paul Nelson, Expelled)

Fakti:
(visu slinkums tulkot).Galvenais...
Ir plaši dokumentēti ziņojumi no lielām un mazām zinātnieku sabiedrībām ka zinātnieki vairs nejūt vajadzību apsriest vai evolūcija notiek, viņi pašlaik iedziļinās detaļās.
...
Expelled sajauc zinātnieku apspriedes par evolūcijas detaļām - kā precīzi tā strādā un kas ir kā pēctecis - ar neeksistējošu strīdu par to vai evolūcija notika.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.04.25 10:07:55
andris,

Baidos ka esi iekritis nu kārtējā Darvinistu apstrādes mašinērijā!

Vispirms ar šito iepazīsties!
http://www.sheldrake.org/D&C/controversies/Dawkins.html

Saucās tu pārmet ka Expelled "apmāna" zinātniekus. Tik fīča jau tāda, ka no kā ta mēs mācamies - no tādiem Ričardiem Dokinsiem, kas tieši to pašu taktiku pirms tam izmantoja savās filmās/darbos!

expelled filmas sakarā noderīgi būtu iepazīties arī ar zinātnieku viedokli ( t.i., lai dzirdētu stāsa abas puses )

Vai filmas mērķis ir parādīt kaut kādas "abas puses"? Filmas mērķis ir parādīt vienas puses - Darwinistu, attiexmi pret otru pusi - ID proponentiem. Elementāri... viens no viedokļiem par notiekošo. Tas, ka tev nepatīk šis viedoklis ir tava problēma! Protams, ka Darvinistiem nepatīk, kad parāda un izceļ gaismiņā viņu politisko agendu!

Tālāk:

For a movie obsessed with evolution, it is odd that Expelled never bothers to define evolution properly.

Baidos ka te tevi ir apčakarējuši! Jo Filma ir par Akadēmisko Brīvību nevis par evolūciju! Kā arī ikviens domājošs cilvēks no kontexta visai labi var saprast kas tiek domāc ar evolūciju, pat ņemot vērā ka "evolūcija" nav šīs filmas main topic! Tākā šeit mēs redzam Straw-Man!

scientists agree on the basic contours of the tree of life, although they continue to refine and revise the picture in detail in the light of further data and theory.

Atkal blefs! Kuri "scientists"! Piekam atkal... filma nav par Evolūciju, bet gan par Darwinistu piekopto Akadēmiskās Brīvības ierobežojumiem! Tā kā... nevajag apvainot filmu, ka tā nerunā par to, ko TU gribētu runāt, bet runā par to kā TU attiecies pret tiem, kas tev nepiekrīt!

A par tiem zinātniekiem... skat šeit http://www.dissentfromdarwin.org/ Ļoti daudzi neparakstās zem tevis izceltā texta, tā kā nav ko pūst miglu acīs!

Andris tā kā tu klasiski esi iekāpis substancē! Dedzinot salmu cilvēciņus!

Šeit raksts par to, ko Darwinisti uzskata par "meliem"

http://www.uncommondescent.com/expelled/expelled-when-telling-the-truth-means-telling-lies/#more-3258

Un sorry, filma visai jaudīgi iet uz priekšu un Darwinisti tiek parādīti pavisam citā gaismā nekā šie paši sevi zīmē un paģēr, lai viņus zīmētu! Nav Darwinisti nekāda svētā govs neaizskaramā... un priecē, ka beidzot kāds ir ar buldozeru viņiem pāri pārbraucis!

Šeit neliela filmiņa par Darwinisma ietekmi uz Nacismu!

http://www.uncommondescent.com/expelled/expelled-when-telling-the-truth-means-telling-lies/#more-3258


Šeit vēl kāds viedoklis par Darwinistu ārdīšanos

http://www.evolutionnews.org/2008/04/expelled_critics_so_bored_th.. ey.html#more

No turienes citāti:

Then there is the assertion that no definition of evolution is offered. But evolution is discussed again and again, in detail, with shades of meaning parsed and commented on. Again, the lack of a definition isn`t the problem for the critics: Rather, it`s the lack of a positive portrayal of Darwinism as they see it is .

The movie, say others, caricatures Darwinism. Well let`s face it: any 90 minute movie covering any topic is going to caricature anything it deals with. Caricature is when you take the significant aspects of something and exaggerate them for dramatic effect. And the alternative for an hour and half documentary is? Besides, if the Darwinist critics of this film don`t like caricature, they ought to check out their portrayals of ID sometime. They can start with the charge that ID is the same thing as creationism.


The negative reviews of Expelled are primarily written by people who disagree with the film`s central contention, just as the positive reviews are largely from people who agree with it. When it comes to a film like this, there is little room for objectivity. Darwinists aren`t going to give this film a positive review any more than a conservative would give a positive review to a Michael Moore film. If you agree with it you like it, if you don`t you don`t. It`s pretty simple.

Pietam tu perfekti parādi tieši to ko Expelled filmiņa ir uzlikusi par savu mērķi. Tu nevēlies lai tavu viedokli kritizē un aplūko no cita skatupunkta. Tu negribi dot vārdu tiem, kas nepiekrīt tavai partijas līnijai, tamdēļ tu darīsi visu lai tikai diskreditētu. Bet ar filmām ir tā, ka nav jau sliktas publicitātes, cilvēki iet un skatās un paši spriež - tā ir vai tā nav.
Arī Mūrs savas filmas taisīja no konkrētas pozīcijas skatupunkta! Nu un! Sorry, šoreiz šis nav tavas pozīcijas skatu punkts... tu nepiekritīsi filmas faktiem tāpat kā Republikāņi nepiekritīs Mūra filmai, bet parastais cilvēks tiek aicināts neprasīt tev atļauju izteikties par tavu partijas līniju!
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.04.25 10:15:56
Andris, bet šī tēma nebij gluži par Expelled. Bet par Floridas Akadēmiskās Brīvības aizsardzības aktu! Vai par to tev ir kaut kas sakāms? Vai tu piekrīti, ka skolotājiem ir jābūt pasargātiem no tādiem izgājieniem kā Expelled filma parāda. Un lai tas neatkārtotos, vai ir jēga pieņemt likumu, kas aizsargā skolotājus un pasniedzējus, ja viņi jebkuru (ne tikai Darwinisma) teoriju aplūko kritiski, no abām pusēm - kā tu pac uzstāj vajadzēja Expelledam darīt, ja šis par Evolūciju būtu runājis? Pietam tu jau nevari sūdzēties, ka par konkrētu tēmu abām pusēm netika dots iespēja izteikties. Par to izteicās gan izmestie gan izmetēji. Kā tev šķiet, vai Dokins, Mayers u.c. mainītu savas domas un citu textu runātu? Vai tev šķiet, ka viņi meloja izskaot savu viedokli par to kā jārīkojas ar tiem, kas kritizē un apšauba Darwinismu?

Tātad vai ir jēga no likuma, kas aizstāv cilvēku akadēmiskās brīvības kritizēt un apšaubīt Darwinismu? Vai skolotājiem un pasniedzējiem ir jābūt pasargātiem no vajāšanām, ja viņi kādu teoriju aplūko no abām pusēm, ne tikai no to puses, kuri šai teorijai piekrīt?

Piemēram, vai skolotāji var tikt pasargāti no kvantu standarta modeļa proponentu vajāšanām, ja skolotājs skolā mācītu alternatīvus kvantu modeļus un stāstītu šo teoriju aizstāvju argumentus gan par šo teoriju gan argumentus pret standarta modeli?

Un ņemsim vērā, ka kvantu modelis pat ne tuvu nepietuvojas Darwinismam, kaut vai ar to, ka Darwinisma teorijai nav matemātiskā modeļa vispār (pietam būt pat nevar, tak lai to saprastu vajag matemātiku un IT zināt)
andris
# Iesūtīts: 2008.04.25 11:03:42
Mulders
viena lieta ko es neciešu ir meli (un liekuļi, kuri apzināti reklamē melus, man arī ne īpaši patīk).
1 - "Filma ir par Akadēmisko Brīvību nevis par evolūciju!" Expelled neskaitāmas reizes melo par to kas evolūcija ir un apgalvo pilnīgas muļķības... Steina zelta frāzes "Life coming from Darwinism", "expressing possibility that random selection and mutations didnt account for universe, didnt account for gravity", "you can only say that Darwinian causes radom mutation, natural selection, even gravity supose to be governed by that", ... "I say to these people "how did life begun?", "we dont know", but it had to be by Darwinian means"
2 - expelled apgalvo ka evolūcijas teorija vainojama pie holokausta - pilnīgi un klaji meli.
3 - no ntajiem zinātniekiem, kuri atbalsta evolucijas teoriju, expelled izvēlējās rādīt tikai ateistus (lai panāktu pilnīgi aplamu iespaidu ka visi kuri atbalsta evolūciju ir pret kristietību).
4 - http://www.expelledexposed.com/index.php/the-truth/sternberg

"Pietam tu perfekti parādi tieši to ko Expelled filmiņa ir uzlikusi par savu mērķi."
Nuja ... uztaisi "dokumentālu" filmu, izspēlē "mūs diskriminē" kārti un pie jebkuras kritikas skaļi un pārliecinoši kliedz "redzi, es taču teicu ka mūs apspiež, še tev pierādījums! Un tādēļ viss ko es saku ir taisnība".
andris
# Labojis andris: 2008.04.25 11:12:34
"Andris, bet šī tēma nebij gluži par Expelled. Bet par Floridas Akadēmiskās Brīvības aizsardzības aktu! Vai par to tev ir kaut kas sakāms?"
Stāstīt vairāk par jebkādas teorijas neatrisinātajām problēmām itkā būtu skolotāja inicatīva. Ja paredzētā mācību viela tiek pilnībā izklāstīta tā kā to paredzēts mācīt. Skolotāji drīkstētu izmantot tikai apstiprinātu mācību materiālu + papildus jaunāko informāciju no zinātniskiem žurnāliem (ja runājam par fiziku, ķīmiju, astronomiju, bioloģiju...)...

Bet ja skolotājs nez no kurienes izvilcis ID grāmatu un paredzētās vielas vietā bērniem sāk mācīt "Evolūcija saka ka mēs radāmies zibenim iesperot dubļos...", tas nav atbalstāmi ...
Mulders
# Iesūtīts: 2008.04.25 11:19:29
Andris

1. Nesapratu, kur tur bij meli?
2. Vai filmu redzēji, vai redzēji viņu argumetnāciju kamdēļ Steins un ne tikai tic, ka Nacisms ietekmējās no Darvinisma. Vai noskatījies filmiņu ko es ieliku - tā ir reāla Nacisma laika propogandas filma... Eigēniku attīstīja Darvinisma brālēns un ir neskaitāmi raksti un materiāli, kas stāsta par Eigēnikas darbību... tā bija gan Amerikā gan Britānijā... bet Vācijā tā nonāca pie loģiskām un praktiskām sekām - patīk tev tas vai nepatīk. Tie nav meli, tie ir ļoti rūgtā patiesība - tas ir "izdzīvo stiprākais" - Darvina postulētā principa - loģisks rezultāts! Tikai, acīmredzot, tu ar "atpakaļejošu" datumu pac saproti, ka tas ir blefs... taču skatoties no Nacisma 30 gadu pozīcijām, tas bij loģiski un skaidri - izdzīvo stiprākais, naturālā selekcija nosaka kas ir tiesīgs izdzīvot - tas bij loģiski likvidēt plānprātiņus un tos, kas nav spējīgi "izdzīvot"! Nacisms to darīja un pamatoja to tieši ar Rasu tīrību etc. etc. etc. Un tam savukārt kājas aug no Darvinisma - Eigēnikas!
3 - Vai viņi meloja? Expelled rādīja TOS, kuru aktīvas darbības rezultātā tādi kā Gonzales, Steinbergs tiek vajāti! Tātad vēlreiz - filmiņa rāda kā ateistiskais Darvinisms AKTĪVI un PRAKTISKI nevis tikai teorijā un forumos, vajā un ierobežo citu zinātnieku darbu un karjeru, pietam tieši to zinātnieku darbu un karjeru, kuri atļaujas apšaubīt Darvinisma ortodoxiju!

Sternberga gadījums ir tieši tas retais, kur Tiesai ir savs vārds pateikts!

http://www.rsternberg.net/

Protams, ka, tad kad Smitsoniāņu Institūts ir expozēts šie sāk celt trobeli, ka nekas jau nenotika!

Ja tu uzskati, ka tas ko Expelled parādīja nenotiek un Darvinisti kā Mayers un Dokins ir balti un pūkaini, un ka viņi īstenībā filmā meloja... nu tā teikt - ticam jau kam izvēlamies ticēt!

Nevajag jau tālu iet... pietiek kaut vai te pat par forumiem pamaisīties lai redzētu materiālistu attiexmi pret ID idejām! Tad kamdēļ lai tur augšā, kur notiek īstās lietas, būtu savādāk! Un kurš gan Darvinists būs gatavs atzīt, ka visu savu mūžu ir dzinies pēc fantomiem... tā ir cilvēka psiholoģija, ja viņš par dārgu naudu ir nopircis sliktas kvalitātes preci, viņš ļoti ilgi centīsies ieborēt ka kaut kas labs jau tajā ir, ka tā ir laba prece un ikvienu, kas to apšaubīs, nemaz neklausīsies... jo atzīt, ka esi muļķis un pa 150 gadiem nevienu pašu lietojamu tehnoloģiju ar savu teoriju neesi devis, nedz pat matemātisko modeli radījis savai teorijai, to neviens tač negrib!

Nu negribēja arī Baznīca viduslaikos atzīt, ka ir sabraukusi substancē ar Geocentrismu... Nu tāpat Darvinisti tagad negrib atzīt, ka sabraukuši auzās ar savu teoriju... Tamdēļ tāpat kā VIduslaikos arī Šodien, tie, kam ir vara, bet nav taisnība, vajā tos, kam ir taisnība, bet nav varas!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.04.25 11:24:25
Andris,

Bet ja skolotājs nez no kurienes izvilcis ID grāmatu un paredzētās vielas vietā bērniem sāk mācīt "Evolūcija saka ka mēs radāmies zibenim iesperot dubļos...", tas nav atbalstāmi ...

Tātad tavuprāt nedrīxt Darvinismu kritizēt un stādīt skolēniem priekšā tos argumentus, kas diskreditē Darwinismu un parāda to nepareizā gaismā!

Piekrītu, ka vispirms ir jāizstāsta skolēniem programmā paredzētais materiāls. Taču kā tu saki Skolotāja Iniciatīvu nereglamentē programma! Ja Skolotājs izstāsta materiālu un viņam paliek laiks savai iniciatīvai, viņš var to izveikt. Tieši to aizstāv šis likums - Skolotāja Iniciatīvu likt skolēniem priekšā jebkuras teorijas oponentu argumentus - pat ja tiem nepiekrīt 99% visu citu zinātnieku!

Jo pēc tevis sanāk, ka skolotāji nedrīxt mācīt skolēniem neko par aerodinamiku un rādīt Brāļu Raitu sasniegumus tikai tāpēc, ka kādi stūrgalvīgi duraki 3 gadus patentu nedod un neatzīst šādu fenomenu par iespējamu!

Sorry, tu 100% atbilsti Darwinisma profailam, par kuriem Expelled bija! Un labi, ka tādi Floridas likumi aizstāvēs skolotājus no tādiem kā tu un ļaus kritizēt un atspēkot tavu teoriju!
andris
# Iesūtīts: 2008.04.25 11:36:54
"Bet ja skolotājs nez no kurienes izvilcis ID grāmatu un paredzētās vielas vietā bērniem sāk mācīt "Evolūcija saka ka mēs radāmies zibenim iesperot dubļos...", tas nav atbalstāmi ...

Tātad tavuprāt nedrīxt Darvinismu kritizēt un stādīt skolēniem priekšā tos argumentus, kas diskreditē Darwinismu un parāda to nepareizā gaismā!"
Pilnīgu muļķību stāstīšanu un to nosaukšanu tāpat kā zinātniska teorija tu uzskati par tās teorijas diskreditēšanu? Tad kautkas ar tevi nav kārtībā...
Mulders
# Labojis Mulders: 2008.04.25 11:42:08
Pilnīgu muļķību stāstīšanu un to nosaukšanu tāpat kā zinātniska teorija tu uzskati par tās teorijas diskreditēšanu? Tad kautkas ar tevi nav kārtībā...

Pajautāšu vēlreiz!

Vai tu uzskati, ka nedrīxt Darwinismu kritizēt? Ka nedrīxt skolēniem stāstīt par Darwinisma pretinieku argumentiem - pat ja tie tev šķiet slikti un nepareizi?

Vai ir taisnība, ka tu uzskati, ka teoriju X drīxt kritizēt tikai ar teorijas X aizstāvju piekrišanu un teorijas X aizstāvju atļautiem argumentiem un teoriajs X paradigmā?

Tu uz kāda mēness dzīvo!

Tātad Valdību drīxt kritizēt tikai ar Valdības atļautiem argumentiem?

Darwinismu drīxt kritizēt tikai ar Darwinistu pašu pārskatītiem un atļautiem argumentiem?

Turpini... jo tavi texti arvien no jauna parāda ka šī filma trāpījusi desmitniekā!

Pietam kaa pac Expelled paraadiija, tas pac Richards Dokins mieriigi pieljauj iespeeju ka uz Zemes dziiviibu iesaaka Citplaneetieshi un ka vinjsh nemaz nezin kaa dziiviiba iesakaaas! Taatad Dokins driixt izvirziit ID teoriju, bet ID pashi proponenti nedriixt? Taatad Dokinsa idejas izpeete buus zinaatne, bet tieshi taada pati ID idejas izpeete nebuus zinaatne!

Pietam man ljoti patiik, ka tu uzskati, ka pētīt Saprāta ietekmi uz matēriju ir nezinātniski! Interesanti nabaga arheologi, kriptogrāfi, SETI projekts un kriminālisti to zin - ka tas ar ko shie nodarbojas ar religiju?
andris
# Iesūtīts: 2008.04.25 11:57:56
Mulders
1 - skolā nemāca darvinismu bet gan evolūciju
2 - tas ko tu sauc par Darvinismu, ir ID izdomāts termins zem kura vini ir pabāzuši apakšā speciāli izkropļotu skaidrojumu par big bang, ebiogenesi un evoluciju salikumu.
3 - lai veiktu uzlabojumus vai kritizētu konkrētus aspektus kādā teorijā, tev tā teorija no sākuma ir perfekti jāapgūst un jāizprot.
4 - tad tu vari iet un diskutēt ar citiem zinātniekiem, ja tu viņus pārliecini, izmaiņas tiks veiktas, mācību grāmatas izlabotas, jauna teorija mācīta bērniem...

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 72 , pavisam kopa bijuši: 34064