atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par dažādiem jautājumiem Rīgas praids 2007 - novērtējums
Kārlis sj
Iesūtīts: 2007.06.04 14:41:21
Aicinu apmainīties domām un novērtēt šī praida norisi - par aculiecinieku pieredzi; par tā ārējo izpausmi; par tā rezultātiem. Vai šāds pasākums veicinājis sabiedrības integrāciju un padziļinājis izpratni par seksuālajām minoritātēm. Šī tēma kristiešu forumā ir aktuāla, jo arī Baznīca ir šajā jautājumā šķelta un viena no galvenajiem par un pret aģitatoriem.

Piemēram
par: Sants , Cālītis
pret: Vanags , Pujats

Notikuma videoreportāža .
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
AutorsZiņas teksts
Kārlis sj
# Iesūtīts: 2007.06.04 14:46:21
Atljaushos anoniimi publiceet vienas aculiecinieces rakstiito:

Rezumē-sāksim ar labām lietām-kinofilma-beigas feinās meitenes, bija pat ļoti laba, emocionālā pēcgarša pavadīja vairakas stundas. Pulkvedim neviens neraksta-bij baigi feins, draudzīgs tusiņš, vairāk tādus,varbūt mūzika bija mazliet par vecmodīgu,tad kad sākās baļļuks. Par tribe of the city grupu-biju diezgan iejūsmināta par cik tā soliste ir tik piemīlīga, ka gribot negribot jāsmaida-gay cilvēki savstarpēji ļoti draudzīgi, nekādu incidentu nav no ārpasaules.

Šodien skaists rīts, saule jau augstu mākoņos, un visi cilvēki priecīgi čalo, sarunājās, pasmaida viens otram un apkampjas kā veci draugi-atkal ļoti pozitīvi. Teju vai sākoties gājienam, kaut kur aiz barjerām dzird kliedzienus, lamas-neko glaimojošu neizsaka. Pats gājiens ir sācies-visaktīvākie zviedri, kuri dzied dažādas dziesmiņās par laimi. Tiešām bija uzburta tāda mazliet nereāla burvība, bet ja tā būtu arī realitātē, tad tā būtu neizsakāmi skaisti. Savādāk kā rīkojās šodien nemaz nebija iespējams drošības apsvērumu dēļ, Policija uzdevuma augstumos, jauka, pretīmnākoša.

Izejot no parka saprotam, ka tomēr nav vēlams pašām uz savu galvu riskēt un doties virzienā uz centru ar kājām-pie viena nosauc arī mani par pederasti-viens pīpis galu galā vienmēr ir pirmā reize-tātad pederaste, sieviete ar lielu muti, bļauj cik spēka.

Atrodoties autobusā jutos kā kriminālā filmā, tāds kā piedzīvojums, nopraidisti rāda vidējo pirkstu un skrien līdzi abiem busiem, skrien ko kājas nes, bet pār tiltu jau nevar pārlidot pāri, tātad paliek stipri tālu aizmugurē.

No Torņkalna uz Rīgu braucam ar vilcienu, citi brauc uz Majoriem šķiet uz dievkalpojumu.

ps: nepatīkami bij tas, ka cilvēkiem tāds novelcenes pret homoseksuālismu ir pat pielīmētas pie ādas somām, kādām pāris kundzēm redzēju, tad vēl tie krekli it visur. Visi šodien ļoti vērīgi novēro viens otru, šķiet šodien man bija uz pieres rakstīts esmu lesbiete no gājiena. ha
Mulders
# Iesūtīts: 2007.06.04 15:02:06
Tā kā man kudī interesantākas un lietderīgākas lietas bij darāmas ārpus Rīgas, tad jutos laimīgs, ka varēju par šo jezgu nedomāt. Bet nu pāris jau sen izdomātas domas.
1. Homoseksuālisms ir grēks un to propogandēt kā kaut ko labu un toleranci veicinošu nav prāta darbs.
2. Kad Freimane komentēja "Ilgas" atteikšanos kopā ar šiem čupotes, Freimane pati ļapnula - ka šie šķeļot "kopienu". Tādējādi Freimane pati enapzinoties tomēr parādīja, ka viņi sevi neuzskata kā daļu no visas sabiedrības, bet gan kā kaut kādu (marginālu) kopienu. Nu tad ko viņa īsti grib... integrēties, vai vienkārši uzspiest tiem, kuriem šī kopiena nesimpatizē, patiku. Nu nevar ar varu kļūt mīļš.
3. Tā kā es lasu ārzemju saitus, tad nākas redzēt uz kurieni ved šī kustība. Tai sen vairs nerūp geju labsajūta, bet tikai piesedzās ar to lai stumtu savas politiskās agendas. Kā jebkura postmoderniska kopiena arī šie dara visu lai tiktu pie kaut kādas varas svirām.
4. Kāmēr viņi lieto vāruds "homofobs" (kas pēc būtības ir medicīnisks vārds un diagnozi var uzstādīt tikai kvalificēti speciālisti) viņiem nav nekāds morālais "high-ground" lai runātu par toleranci. Tolerances jēdziens pats par sevi tiek deģenerēts.
5. Viņi ir gatavi visus tiesāt pēc saviem standartiem, bet apvainojas, kad viņus tiesā pēc citu kopienu standartiem.
----
Pakaļstrīpa: Mani kaitina kad neaptēstus cilvēciņus izmanto politikai kā vieni tā otri. Ja man būtu teikšana, tad es aicinātu visādu "praidu" laikā vienkārši pamest Rīgu, tīties uz Jūru... vai protesteet ar pilnīgu vienaldzību un vieglu smīnu sejā... Velns var paciest ļoti daudz ko, bet noteikti nespēj izturēt kad par viņu smejās.
viktorija
# Labojis viktorija: 2007.06.04 15:14:00
Mulders
Ļoti izsmeļoši
Kārlis sj
# Labojis Kārlis sj: 2007.06.04 15:23:46
Mulders , tavi punkti neizklausaas peec praida noveerteejuma, bet peec pirmspraida viedoklja. Un jau pats pirmais punkts ir dzilji aplams, jo seksuaalu orientaaciju nevar moraali veerteet. Veerteet var tikai darbiibu - vai arii tev jaapaskaidro, ko domaa ar homoseksuaalismu.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.06.04 15:34:59
Kārlis sj, vot vot... tu precīzi pateici tieši to pret ko es iebilstu vai arii tev jaapaskaidro, ko domaa ar homoseksuaalismu
Man nepatīk, kad man māca ko un kā domāt.

Es jau tamdēļ arī iesāku ar komentu par to ka nebiju Rīgā, ij izteicu tikai jau sen izdomātās un izteiktās domas par tēmu "homoseksualitāte un tās propogandējoši praidi"

Redzi ir tāds jēdziens kā "pirmdzimtais grēks" tas aptver visu to sakni no kuras izriet "darbība" un arī TO Dievs nosoda. Jā es arī esmu grēcinieks un man ir vēlmes darīt tādu vai citādu "darbību" bet es neeju ielās un nesaku, ka tas ir kas labs, ka tas NAV grēks un nepropogandēju pats savu grēku... es to slēpju un no tā kaunos, es to lieku Dieva priekšā un gribu un lūdzu lai Dievs mani atbrīvo no manām atkarībām, no maniem dēmoniem... Pie praidistiem to nevar novērot...

Daudzi praida aizstāvji brēc, ka heteroseksuālās ģimenēs ir vardarbība un ka TĀ ir īstā problēma. Es viņiem piekrītu, bet atšķirība ir tāda, ka tie sievu/vīru klopētāji ar to nelepojas, viņi to neuzskata par normālu tādā mērā ka sava grēka dēļ un savas nespējas dēļ tikt ar to galā, viņi varētu sabiedrībai prasīt atlaides.

Lūk kur sakne ir... praidisti grib savam grēkam atlaides un pieņemšanu. Pujāts labi teica - pirms trīs gadiem pret gejiem bij daudz tolerantāka un labāka attieksme nekā šodien. Freimane ir panākusi pretējo efektu... kas tā par toleranci un brīvību, kura ir jāsargā aiz trīs kordoniem par nodokļu maksātāju naudu?

Kārlis sj
# Iesūtīts: 2007.06.04 15:35:48
Ctulhu , jautaajums nav par teemu, bet atbilde ir - zinu, un nevienu vien. Par dabaszinaatnju geju celebrities neesmu intereseejies, taapeec paziistamus vaardus nevaru nosaukt. Korelaacijas neredzu.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.06.04 15:39:46
Ctulhu, man būs aizdomas tajā, ka exakto zinātņu spečuki parasti tik ļoti ar savu darbu aizraujās, ka par sexu vispār nedomā. Un tā kā šie netiek novēroti vispār kopojoties, tad tiek automātā pieņemts ka šie ir heterosexuāli. A kā ir īstenībā... hvz... prosto pierādīt kādu teorēmu ir kudī inčīgāk nekā ar sexu nodarboties.
baznīcpolitkoments [87.110.5.214]
# Iesūtīts: 2007.06.04 15:42:43
Nost ar Latvijas homoseksualizāciju. Pietiek, ka lielāko daļu Eiropas viņi pakļāvuši - ar Latviju ir jāsāk process pretējā virzienā. Aizliegt homīšu precības un citu nešķīstību.
Kārlis sj
# Labojis Kārlis sj: 2007.06.04 15:45:57
Mulders , Man nepatīk, kad man māca ko un kā domāt.

Tas gan ir viens no domaashanas priekshnosaciijumiem - domaat nevis vienam, bet ar citiem.

Taatad, tavupraat praidam bija preteejs efekts. Jo? Bija nepiecieshams zhogs? Zhogs, manupraat, uzraada pastaavosho neiecietiibu.

Tavs iepriekshpienjeemums, ka praidaa tiek propagandeets greeks ir patvaljigs. Nezinu, vai vareesi to pamatot.
lielais brālis
# Labojis lielais brālis: 2007.06.04 15:52:21
Lielais brālis zin, ka praids (labāk būtu šeims , no kauna) propogandē grēku. Lielais brālis grib būt un ir neiecietīgs pret grēka propogandu. Šeimisti tik maļ savējo un nekādos pamatojumos neklausās, bet kristiešiem pietiek, ka Svētie Raksti to sauc par grēku.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.06.04 15:54:54
Tas gan ir viens no domaashanas priekshnosaciijumiem - domaat nevis vienam, bet ar citiem.
---
Nu tas ir tavs viedoklis. Es šito uzskatu par postmodernismu, kad cilvēki vairs jau nedomā individuāli, bet "kopienās" un pietam to uzskata par vērtību! Es uzskatu, ka vispirms ir pašam jādomā, un ja pēc tam izrādās, ka ir kādi kas ir tā pat aizdomājušies, tad var sadzert alu.
Šajā (un ne tikai) pasākumā es saskatu otrādi... mērķauditorija ir svārstīgie, nedomājošie, šaubīgie... šos vispirms integrēt savā kopienā ar "love-bombing" un tad arī "kopā domāt"... Paldies par kūkām.
Kārlis sj
# Iesūtīts: 2007.06.04 15:57:54
Mulders , viens cilveeks nemaz nevar saakt domaat, jo cilveeks ir tikai taapeec cilveeks, ka ir vispirms sociaala buutne. Viens cilveeks vispaar nav uzaugtspeejigs, nemaz nerunaajot par domaashanu.
luteranis [195.122.30.197]
# Iesūtīts: 2007.06.04 15:59:49
manis visvairak visa sai cirka soke prese un mediji ka diena, nra interneta portali, kur diezgan degradejoši tiek pausts viens viedoklis progejisks, lai gan vairusm ir pret gejiem, tad jajauta kam kalpo prese politkorektumama, rietumu demokratijas pagrimumam vai tautai.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.06.04 16:03:09
Kārlis sj, nu tad jautājums, kamdēļ šī svešā kopiena grib monopolizēt vai vispār iemantot kaut kādas tiesības vairāk kā viņiem jau ir un iegūt teikšanu šajā "socializācijas" procesā. Sabiedrība visai labi iztika bez viņu "skolas" un atšķirībā no Eiropas vai USA, kur šitā sērga kad gāja vaļā modernajā iepakojumā, mums ir iespēja paskatīties par ko šāds sociālais experiemnts pārvēršās. Palasi vien kas notiek USA skolās kur geju aizstāvji tiesājas ar kristīgām skolām par tiesībām aizliegt vispār runāt par ģimeni kā par vērtību. Kur pieprasa tiesas ceļā mainīt skolu programmas, tajās iekļaujot geju pasaules uzskatu propogandu! Es to negribu lai tas notiek manā valstī, un ar saviem niecīgajiem spēciņiem miermīlīgi protestēju un iebilstu pret homosexualitātes kā vērtības propogandu.
Kārlis sj
# Iesūtīts: 2007.06.04 16:15:57
Mulders , bet Tu nenoliegsi, ka seksualitaate kaa taada ir veertiiba? Protams, homoseksualitaate nav heteroseksuaalo veertiiba un otraadi. Par biseksuaaljiem nezinu, kaadaa formaa vinjiem seksualitaate ir veertiiba, man nav pietiekoshi informaacijas un izpratnes. Katraa zinjaa shii seksualitaate nav importeeta, kaa izsakies, bet vienmeer bijusi arii padomju laikos un agraak. Neiet runa par sveshu kopienu, bet par savu kopienu tava pasha valstii.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.06.04 16:29:16
Kārlis sj, sexualitāte ir vērtība. Bet deģenerēta un izkropļota sexualitāte ir... deģenerēta un izkropļota vērtība!
garamgajejs [159.148.21.169]
# Iesūtīts: 2007.06.04 16:29:21
Te tiek jaukti divi jēdzieni - homoseksualitāte un politika, ko izmantojot homoseksualisma tēmu, cenšas bīdīt kāda ļaužu grupa, kuru vidū var arī nemaz nebūt homoseksuali cilvēki. Līdzīgi kā Ļeņins un Co uzsēžoties uz proletariāta tēmas, sagrāva carisko Krieviju, tā šodienar varaskāri sasirgusi ļaužu grupa ekspluatē homoseksuālismu, lai nonāktu pie līdzīga rezultāta, vienīgi globālā mērogā.

Ar homoseksuālistiem ir jārunā un cik iespējams viņiem jāpalīdz, bet pret šo politiku ir noteikti un stingri jācīnās.
Kārlis sj
# Iesūtīts: 2007.06.04 16:35:03
Mulders , ir kaadi pieraadiijumi, ka homoseksualitaate ir degjenereeta vai izkropljota seksualitaate? Ctulhu jau arii gribeeja vinjus aarsteet. Bet lai aarsteetu vispirms jaapamato slimiiba.

Piekritu garamgajejam , ka politika ir atsevishkja lieta, ko atsevishkji jaaveertee, un ka tas ir ljoti svariigi.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.06.04 16:37:23
garamgajejs, par to arī bazars, ka pagaidām nav novērojama ka kāda no pusēm izdalītu šīs divas lietas kā atsevišķas.
Īstenībā manuprāt vistuvāk tam ir Baznīca. Tā ir gatava pieņemt, palīdzēt un sadarboties ar homosexuāliem indivīdiem, lai tie saprastu kas un kā un ko Baznīca var darīt viņu labā... Pavisam kas cits ir tiešām šī politika, kura, protams, nepārprotami vienā brīdī vērsīsies pret Baznīcu (kas novērojams Eiropā un Amerikā) kā traucējošu faktoru.
Pietam man ir pazīstami cilvēki Cilvēktiesību Birojā un diskriminācijas sexuālās orientācijas dēļ ir uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmas, kur blakus ir daudz milzīgākas problēmas cilvēktiesību jomā - invalīdiem, sievietēm, bērniem.
Mulders
# Iesūtīts: 2007.06.04 16:38:46
Mulders , ir kaadi pieraadiijumi, ka homoseksualitaate ir degjenereeta vai izkropljota seksualitaate?
---
Dieva Vārds tiek pieņemts kā pierādījums? Tad Kaut vai 1 Kor 6:9 būs pierādījums (pat jaunajā tulkojumā).
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Tēma ir slēgta, jūs nevarat iesūtīt komentārus

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 85 , pavisam kopa bijuši: 4898